Сергій Борзов: Вінниці терміново потрібно ще 200 «ковідовських» ліжок. У місті критична ситуація

На 2 вересня Вінницька центральна районна клінічна лікарня завантажена на 100%, Вінницька міська клінічна лікарні №1 – на 81%. 

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов письмово звернувся до Сергія Моргунова, аби влада Вінниці нарешті збільшила кількість ліжок для госпіталізації жителів з підтвердженим діагнозом COVID-2019:

За рівнем захворюваності та ліжковому фонду контрольна цифра розгорнутих ліжок для Міста Вінниці має бути 400(!) – удвічі більше, ніж є. Існує певний обрахунок.

Бо за рахунок хворих із Вінниці, яких везуть лікувати в інші райони, там росте кількість зайнятих ліжок.

Тільки цієї ночі хворих з Вінниці госпіталізовували до ранку у чотири районні лікарні - Шаргород, Хмільник, Бар і Калинівку.

Станом на 3 вересня «маршрут» пацієнта з Вінниці - на Шаргород. І, тим самим, наближують Шаргородський район до «помаранчевої зони».

Проте в області - в районних лікарнях - кількість ліжок уже збільшено.

По 16 опорним закладам виконано доручення Держкомісії ТЕБ та НС про збільшення ліжкового фонду інфекційного напрямку на 30%. 26 серпня в області нараховувалося 520 «ковідних» ліжок, сьогодні їх вже 1007, на завтра - 1050.

В області для збільшення ліжкомісць для хворих на ковід вже добавили Бершадську, Шаргородську, Барську, Тульчинську, Гайсинську, Ямпільську та Крижопільську лікарні на 356 ліжок під ковід. Сьогодні подається ще Ладижинська лікарня.

Чекаю цього від влади Вінниці.

Розумію, що День міста попереду і усім хочеться свята. Але кількість хворих у нас зростає.

Нагадую усім, що Вінниця, місто Могилів-Подільський, а також Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський та Тульчинський райони області віднесені до “жовтої зони”.

Згідно з постановою від 22 липня, “зелена зона” передбачає:

– перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

– проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

– кінотеатри із заповненістю на 50%;

– перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

“Жовта зона” (+ обмеження “зеленої”), забороняється:

– відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Йдеться в повідомленні, розміщеному на фейсбук-сторінці голови Вінницької ОДА.




Переглядів: 4921
Поширень: 3

Останні новини