43 будинки не мають договорів з управляючими компаніями. Перелік

Для успішного старту опалювального періоду та вдалого його проходження необхідна підготовка не лише теплопостачального підприємства, а й внутрішньобудинкових систем централізованого опалення та гарячого водопостачання будинків-споживачів.

Внутрішньобудинкові системи - це зона відповідальності  управляючих компаній, житлово-експлуатаційних об’єднань та правлінь ОСББ.

Голови правлінь ОСББ, управляючі компанії та житлово-експлуатаційні організації  цьогоріч, як і щороку, навесні отримало від  КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» листи з чітким переліком заходів, які необхідно виконати для підготовки внутрішньобудинкових систем централізованого опалення та постачання гарячої води до експлуатації в наступному опалювальному періоді (перелік заходів формується відповідно до Наказу № 71 від  14.02.2007 р. “Про затвердження Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж” та Наказу №620/378 від 10.12.2008р. “Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”).

Саме управляючі компанії (правління ОСББ, житлово-експлуатаційні об’єднання) відповідають за внутрішньобудинкову систему відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків (Відповідно до Закону України №2189-VIII від 9.11.2017р. “Про житлово-комунальні послуги”). Технічне обслуговування, поточний та капітальний ремонти внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують постачання відповідної комунальної послуги, здійснюються співвласниками чи залученими ними уповноваженими особами (організаціями) на виконання таких робіт особами за рахунок співвласників (відповідно до вищезазначеного Закону).

Управляючі компанії повинні до 15 вересня отримати акт готовності будинку до опалювального періоду. Отримати акт готовності можливо лише за умови виконання всіх заходів, зазначених у переліку.

Увага! Підприємством було виявлено  низку будинків (аж 43!), які не мають договорів з управляючими компаніями і не створили ОСББ. Це будинки за адресами:

    вул. В. Отамановського, 4 вул. Учительська, 12 вул. Гладкова, 23 вул. Гладкова, 25 вул. Гладкова, 27 вул. Гоголя, 2 вул. Д. Нечая, 59 вул. Константиновича, 4 просп. Коцюбинського, 29  просп. Коцюбинського, 5 вул. Маяковського, 163 вул. Могильчака, 25 вул. Монастирська, 8 вул. С. Наливайка, 10 вул. Нансена, 4 вул. О. Довженка, 79 вул. П. Запорожця, 16 вул. П. Запорожця, 38 вул. Пирогова, 9 вул. Пирогова, 91 вул. Писарєва, 8 вул. Пушкіна, 6 вул. С. Зулінського, 25 (ПТУ-1) вул. С.  Зулінського, 45 вул. Соборна, 75 вул. Тімірязєва, 3 вул. Червонохрестівська, 10 вул. М. Шимка, 34 пров. Литовський, 13 вул. В. Порика, 43 вул. Ватутіна, 9а вул. Кн. Коріатовичів, 181а вул. Лебединського, 3а вул. Москаленка, 52 вул. Нансена, 6 вул. Острозького, 50 вул. Станіславського, 22/1 вул. Стрілецька, 20 вул. Чехова, 14 вул. Ю. Клена, 3 пров. Гладкова, 13 пров. Кам’янецький, 4 пров. Литовський, 6

Така ситуація має бути вирішена співвласниками даних будинків. Чим раніше буде обрано компанію-управителя або буде створено ОСББ, тим більше часу залишиться на виконання всіх заходів із переліку необхідних. 

Хоча виконати всі роботи повинні управляючі компанії, але відповідальність лежить на плечах самих мешканців будинків (відповідно до Статті 382 Цивільного кодексу України всі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Внутрішньобудинкові системи – це теж невід’ємна частина ваших будинків, співвласниками якого є власники кожної з квартир).

Співвласники будинку повинні самі обрати і укласти договір з управляючою компанією, яка буде обслуговувати і будинок, і всі внутрішньобудинкові мережі. Не ставте під загрозу початок опалювального періоду в своєму будинку і у своїх же  квартирах, в яких ви живете. 

Успішне проходження наступного опалювального сезону залежить не лише від підготовки теплопостачального підприємства, а й від злагодженої роботи внутрішньобудинкових систем.



Переглядів: 3369
Поширень: 1

Останні новини