Сергій Моргунов перевірив, як в умовах пандемії працює школа №25

7 вересня міський голова Сергій Моргунов без попередження приїхав перевірити, як організований навчальний процес в умовах епідемії COVID-19 у загальноосвітній школі І ступеню №25. Тут навчаються діти молодших класів, тож по обіді у закладі учнів уже немає. Цього року заклад відвідують 822 школяра 1-4 класів. 

Антисептики, безконтактні термометри, деззасоби та інше школи і дитячі садки міста закупили повністю за кошти міського бюджету. На це з бюджету громади було виділено майже сім мільйонів гривень. 

Директорка школи №25 Олена Нечипорук розповіла, що на сьогодні заклад забезпечений усіма необхідними протиепідемічними засобами. Зокрема, було закуплено 108 банок мила ємністю по 300 мл, 675 упаковок паперових рушників, 120 літрів антисептику, 17 банок по 300 таблеток деззасобу «Санітаб», 32 банки по 5 літрів  деззасобу для обробки контактних поверхонь, три безконтактних термометри та 5300 медичних масок для персоналу школи.  

«На сьогоднішній день ми забезпечені усім необхідним. Дотримуємося усіх рекомендацій. Кожному вимірюємо температуру, відкрили усі п’ять входів для дітей, на коридорах нанесена розмітка, хто в яку сторону має рухатися. Наразі формуємо групи продовженого дня», - додала Олена Нечипорук.

Міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з вчителями, поцікавився, як проходить навчання під час пандемії COVID-19. Вчителі говорять, що поки погода дозволяє - уроки можуть проводити і на свіжому повітрі, а щодня після закінчення навчання усі парти дезінфікують. Кожному вчителю адміністрація закладу видає по 15 масок на тиждень. По коридорах пересуваються у масках як діти, так і вчителі, а під час уроку в класі можна перебувати без засобів індивідуального захисту. 

«Дотримуються усіх правил, які передбачені Міністерством охорони здоров’я та головним санітарним лікарем. Наше завдання – максимально забезпечити усім необхідним і зробити так, щоб наші діти і вчителі не хворіли. Моя вимога – ніяких зборів коштів з батьків на ці потреби. Якщо в батьків є бажання зробити щось для свого класу, то це їхнє бажання, але точно не вимога. У нас є постійна комунікація з усіма, а також мені пишуть батьки через соціальні мережі і звертаються через сайт міської ради. У нас уже є «дзвіночок» по школі №16, зараз комісія перевіряє інформацію», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Секретар міської ради Павло Яблонський зазначив, що навчальний процес підготовлений, адже завчасно подбали про те, щоб забезпечити заклади необхідним запасом. Так само, як навесні це було із міськими закладами охорони здоров’я: «В першу чергу – це здоров’я і безпека вінничан. Тому ще в березні міський голова дав доручення і було перерозподілено кошти: придбали засоби індивідуального захисту для медиків та медикаменти. А згодом створили тримісячний запас в усіх лікарнях міста. Перед початком навчального року всі школи були забезпечені дезінфікуючими засобами, милом, вчителі отримують маски. Я вважаю, що навчальний процес повністю підготовлений, і діти в нього нормально входять. Головне завдання – не дати розповсюджуватися COVID-19». 




Переглядів: 3784
Поширень: 1

Останні новини