Стало відомо, які проєкти підуть на голосування в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Дев’ятого вересня, відбулося засідання Експертної групи конкурсу «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці».  Було визначено 45  проєктів, за які вінничани зможуть проголосувати з 1 по 15 жовтня.  Цього року голосування відбудеться лише в електронному форматі. 

У нашому місті вже шостий рік поспіль проводиться конкурс «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці». Цього року від вінничан надійшло 67 проектів, з них 39 –  великих та 28 – малих. Усі вони спочатку були надіслані на опрацювання в профільні департаменти, де кожному була надана оцінка. Підсумкове рішення про те, які проекти підуть на голосування, сьогодні прийняла Експертна група.  

«Усі мешканці Вінниці мали можливість подати проекти для участі у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». Ідеї, які підтримають вінничани, будуть реалізовані в 2021 році. На ці потреби в бюджеті міста на наступний рік буде передбачено 8 млн грн. На розгляд Експертної групи конкурсу було винесено 45 проєктів. Два з них, №39 «Подорож Подільським краєм: з глибин віків до сучасності» та №66 «Сучасний спортивний майданчик на Можайці», зняті з розгляду за заявами авторів проектів. Проект №60 «Безкоштовна стерилізація безпритульних тварин (кішок) на території міста» теж знятий з розгляду за домовленістю авторів, у зв`язку з об’єднанням з проектом №54 «Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів  на території Вінницької ОТГ», – розповів голова Експертної групи, заступник міського голови Андрій Очеретний.  

Перелік проєктів, які підуть на голосування, буде розміщений на офіційній сторінці Вінницької міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив». 

Варто зазначити, що автор або уповноважена ним особа має право оскаржити висновок Експертної групи у 5-дений термін після її засідання. Скарга надсилається в електронній формі на електронну пошту конкурсу vinrada@vmr.gov.ua. Проекти, які носять інноваційний характер та спрямовані на розвиток ВМОТГ, можуть бути захищені їхніми авторами на засіданні Експертної групи. 

Голосування за проєкти триватиме протягом  15 днів,  з 1 по 15 жовтня. Враховуючи карантинні заходи в 2020 році, вінничани зможуть підтримати проекти виключно в електронному вигляді через всеукраїнську платформу «Громадський бюджет». Бажаючі можуть проголосувати за чотири різні проекти: два великі та два малі. В голосуванні за проекти мають право брати участь мешканці ВМОТГ віком від 16 років. 




Переглядів: 3476
Поширень: 0

Останні новини