Сергій Борзов: Тарифи на тепло та гарячу воду повинні зменшити

Вважаю, що тарифи на тепло та гарячу воду, яку постачає КП «Вінницяоблтеплоенерго», повинні зменшити, - пише голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на своїй фейсбук-сторінці.

Держава знизила ціну на газ. Відповідно, комунальні теплопостачальні підприємства ЗОБОВ’ЯЗАНІ провести перерахунок тарифів на послуги для споживачів.

В розрахунок складової тарифу, теплопостачальна компанія закладає не лише вартість газу, а й адміністративні та загально-виробничі витрати (втрати в мережах при транспортуванні тепла, зарплати, премії, надбавки працівникам та інше). Ці показники повинні бути економічно обґрунтовані, але НЕ ЗАВИЩЕНІ!

Обласною адміністрацію було надано відповідні рекомендації КП «Вінницяоблтеплоенерго» та в жвавій дискусії обговорено на засіданні бюджетної комісії обласної ради. 9 вересня в результаті наради представників обласної державної адміністрації та керівництва КП «Вінницяоблтеплоенерго», дійшли згоди ЗНИЗИТИ середню вартість 1 Гкал на 76 гривень. Це дозволить споживачам зекономити 5,8 млн. гривень! Це гроші вінничан, лікарень та закладів соціальної сфери, яким підприємство надає послуги.

Запропоновані тарифи для населення:

1822,45 грн за 1 Гкал (без ЦТП та ІТП);

1861,06 грн за 1 Гкал (з ЦТП);

1914,43 грн за 1 Гкал (з ІТП).

Для бюджетних споживачів:

1877,97 грн за 1 Гкал (без ЦТП);

1916,58 грн за 1 Гкал (з ЦТП).

Вінницька обласна адміністрація зробила все, щоб в опалювальному сезоні 2020 - 2021 суми в платіжках за тепло і гарячу воду були зменшені.

Тепер рішення за депутатами обласної ради!


Теги: газ тарифи


Переглядів: 5657
Поширень: 0

Останні новини