Сергій Борзов поспілкувався з представниками найбільших ІТ компаній міста

Про проблеми, перспективи розвитку та виклики ІТ-індустрії  Вінниччини сьогодні йшлося під час онлайн зборів найбільших ІТ компаній Вінниці.  Зустріч у дистанційному режимі відбулась за ініціативи Вінницької ІТ Асоціації.

У відкритому діалозі щодо питань, які цікавлять представників ІТ-індустрії, взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Беззаперечним є той факт, що на сьогодні в області ІТ-сектор займає лідируючі позиції у сфері бізнесу. Вінниця займає провідні позиції в Україні за рівнем розвитку галузі ІТ. Для нас ваші пропозиції є цінними, тож ми будемо раді відповісти на усі ключові питання, які наразі хвилюють представників вашої галузі», - зауважив Сергій Борзов, вітаючи учасників зустрічі.

Керівник Вінницької ІТ Асоціації Дмитро Софина озвучив ключові  пропозиції щодо вивчення можливостей розвитку ІТ-індустрії в області. Одне із перших питань, яке розглянули під час онлайн-зборів,  стосувалося можливого проведення першого дослідження ІТ-ринку в регіоні з метою більш поглибленого вивчення динаміки зазначеної індустрії та її впливу на розвиток області.

Очільник області Сергій Борзов зауважив, що у разі, якщо таке дослідження  охоплюватиме  всю територію Вінниччини, то, безперечно, надасть підтримку у його проведенні.

Друге питання порядку денного стосувалося доповнення програми навчання з  інформаційних технологій для школярів. Зокрема, цікавою пропозицією є організація такого навчання із залученням волонтерів міжнародної організації AIESEC, які б мали можливість викладати англійську мову у школах.

Враховуючи складну ситуацію із пандемією коронавірусу у світі, учасники зустрічі також розглянули варіант реалізації такої ініціативи у режимі онлайн.

Обговорили і можливість проведення додаткових безкоштовних курсів для студентів і молодих розробників.

Учасники зустрічі також поспілкувалися і щодо можливостей проведення закупівель комплектів робототехніки для шкіл із залученням різних джерел фінансування.

«Напрямок робототехніки є вкрай цікавим для дітей, тож, безперечно, купівля таких комплектів для шкіл – це справді гарна ідея, адже це надасть можливості  для розвитку учнів»,  - підкреслив Сергій Борзов.

У ході зборів онлайн представники ІТ-галузі також поспілкувалися на тему реалізації планів щодо розвитку  інфраструктури та економічного зростання  області.

Дмитро Софина також висунув пропозицію щодо проведення анонімного онлайн опитування працівників ІТ-індустрії  щодо того, що потрібно ІТ-сектору, що потрібно змінити або створити для подальшого розвитку зазначеної галузі, а також дізнатися, що заважає їй розвиватися. Це надасть можливість врахувати позицію ІТ-індустрії у розвитку області на найближчі 5 років.

Учасники зустрічі також презентували  можливості Асоціації EASE, а представник від USAID ознайомив присутніх із експортними можливостями ІТ-ринку та з програмами, корисними для напрямку інформаційних технологій.

Поспілкувавшись із представниками галузі ІТ, Сергій Борзов зауважив, що усі пропозиції є важливими та будуть прийняті до уваги, тож, порадившись, сторони напрацюють подальші кроки у напрямку розвитку ІТ-індустрії.




Переглядів: 2473
Поширень: 0

Останні новини