На Вінничині розпочав роботу притулок для тимчасового перебування жінок, які постраждали від домашнього насильства

Вінницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 року № 2229-VІІІ працює із постраждалими від гендерно зумовленого та домашнього насильства. 

На Вінничині розпочав роботу притулок для тимчасового перебування жінок, які постраждали від домашнього насильства.

Послуги:

Забезпечення тимчасовим безпечним житлом; надає інформаційні та інші консультативні послуги, необхідні для      комплексної допомоги постраждалій особі (зокрема, надання постраждалим особам повної та вичерпної інформації щодо їхніх прав і можливостей отримання ними допомоги); забезпечує створення належних побутових умов перебування у Притулку (користування кухнею, душем, кімнатою для прання, кімнатою для прасування, дитячою кімнатою тощо);  забезпечує Клієнток предметами та засобами першої необхідності (постільна білизна, рушники, засоби гігієни тощо); надає психологічно соціальну допомогу, послуги з відновлення або формування соціальних навичок та активності для Клієнток; надає психологічно соціальну допомогу, послуги з відновлення або формування соціальних навичок та активності для Клієнток; надає кваліфіковані консультації соціальних працівників;  організовує, при потребі, госпіталізацію постраждалої жінки; організовує надання правової допомоги; надається мінімальний пакет продуктів харчування.

Прийняття до Притулку  - здійснюється на підставі скерування одним із суб'єктів, який реалізує заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, жінки, яка постраждала від домашнього насильства, щодо якої існує загроза її життю чи здоров'ю, що визначена за результатами оцінки ризиків, а також на підставі особистої заяви постраждалої жінки, до якої долучається копія документу, що підтверджує особу заявниці.

Право на прийняття до Притулку  має повнолітня жінка, яка постраждала від гендерно зумовленого насильства, у т.ч. домашнього насильства, щодо якої існує загроза її життю чи здоров'ю.

жінки, які не досягли повноліття, але перебувають (перебували) у зареєстрованому шлюбі; діти – у разі їх прийняття до Притулку разом з матір'ю (або жінкою, яка її замінює); вагітні жінки, які не досягли повноліття.

Документи які необхідно мати : 

документ що засвідчує особу; свідоцтво про народження дітей (якщо жінка з дітками); медична довідка (флюрографія, довідка від дерматолога) за наявності ;

Термін перебування Клієнток в Притулку становить від 1 до 3 місяців з можливістю подальшого продовження, у разі необхідності, на основі оцінки потреб Клієнтки, максимум до 6 (шести) місяців.

Протипоказаннями для прийняття та перебування у Притулку є:

явні ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння; гострі інфекційні та венеричні захворювання; психічні захворювання, пограничні стани, супроводжувані на час хвороби розладом поведінки, шкідливих для хворого і оточуючих; захворювання шкіри, що передаються при контакті, туберкульоз; інші обставини, що свідчать про безпосередню небезпеку для Клієнтки чи оточуючих.

Номера телефонів:

Притулок: 067-382-87-45  050-444-68-08

Вінницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (0432) 67-04-60

Офіс ВОПО «Джерело надії» (0432)61-22-80 пн.-пт.з 10:00 - 17:00



Переглядів: 7574
Поширень: 1

Останні новини