У Вінниці серед білого дня обстріляли шкільний майданчик

Минулої п’ятниці в одній зі шкіл Вінниці чоловіки обстріляли спортивний майданчик, на якому були діти. Свідки подій викликали поліцію, проте зловмисники своєї вини не визнають, а навпаки скаржаться на дитячий галас біля дому.

У соціальних мережах з’явилося відео, на якому видно, що поліція намагається дізнатися у двох чоловіків подробиці обстрілів шкільного подвір’я загальноосвітньої школи І-ІІІ № 4 ім. Менделєєва, яка розташована за адресою вулиця Гоголя, 18.  Відео виклала жінка, яка проходила повз школу і вирішила втрутитися в ситуацію.

- Це було минулої п’ятниці, десь о 17.45 – говорить свідок тієї події Марина Білостоцька -  Діти якраз гралися біля школи, на відео це видно. Коли я почула постріли, була дуже шокована, тому зафільмувати одразу не вдалося, але я почала знімати як тільки отямилася. Чоловік стріляв з пневматичної рушниці разом з другом, як у тирі. Після пострілів вони опустили зброю і продовжили палити цигарки на балконі. Ще чоловіки не соромилися кричати про ненависть до дітей. Коли приїхала поліція, ми знайшли рушницю  під ліжком у квартирі одного з чоловіків.

Сьогодні батьки учнів звернулися до директора навчального закладу і вирішили покласти край постійним залякуванням їхніх дітей. Як дізналася наша журналістка, погрози та образи діти чують постійно.

- Він постійно кричить, – коментує учень школи, який під час обстрілів грався на  подвір’ї, – а цього разу я почув постріли і дуже злякався. Це було коли закінчилася друга зміна.

Погрози на адресу учнів тривають уже не перший рік. Шкільне подвір’я розташоване поруч з житловим будинком, в якому проживає чоловік зі своїми батьками. Для учасника конфлікту останні роки було нормою виходити на балкон і кричати на дітей через шум біля школи.

- Моя дитина ходить у другий клас, – розповідає мама учениці Ірина Левенко-Мукоїд. – Минулого року на цьому місці батьки чекали першачків. Час від часу цей чоловік кричав на нас та дітей. Не кожного дня, але бувало. Кричав не конкретно комусь, а просто виходив і кричав - як у порожнечу, образливі слова. Ми бачили, що стан його був неадекватний, тому намагалися не зважати і швидше піти.

Кожного разу чоловікові це сходило з рук, батьки та діти просто оминали хулігана «десятою дорогою». Від образ чоловік перейшов до дії і, взявши до рук рушницю, разом з другом взявся обстрілювати шкільне подвір’я. Сьогодні батьківський комітет вирішив звернутися до юристів і написати заяву до правоохоронних органів. У свою чергу директорка школи повідомила про це в ювенальний відділ поліції та управління освіти.

Як пояснила нам начальник відділу комунікації ГУНП Вінницької області Анна Олійник, правопорушення кваліфіковано як адміністративне, згідно статті 174 (стрілянина з пневматичної зброї в невідведених для цього місцях). За подібне правопорушення законодавством передбачено штраф до 150 неоподаткованих мінімумів доходу громадян та конфіскація зброї.

- Після того як надійшло повідомлення на 102, що здійснюються постріли з балкону будинку людиною в нетверезому стані, на місце події виїхав вінницький міській відділ. Зловмисник 1967 року народження, здійснював постріли з гвинтівки, яка не була споряджена кулями. Фактично він стріляв повітрям, але ця гвинтівка стріляючи створювала шум як під час справжнього пострілу. Тому підстави для відкриття кримінального провадження немає, адже зловмисник не мав на меті завдати комусь шкоди. Тому дану справу кваліфіковано за 174 статтею, а зброю вилучено, протокол передано до суду. Нагадаю, що така гвинтівка є у вільному доступі і будь-яка повнолітня особа може її придбати, окремих дозволів непотрібно. Однак, це зовсім не означає, що таку зброю можна використовувати в таких місцях, для використання пневматичної зброї відведено спеціальні місця

 Ми й надалі стежитимемо за розвитком подій, продовження цієї історії читайте в наступних публікаціях.



Вулиці: ГОГОЛЯ

Переглядів: 3993
Поширень: 5

Останні новини