#Марафон50ГривеньДоброти: кожен вінничанин може допомогти Станіславу дихати!

Вінничани об’єдналися заради порятунку маленького життя. У Вінниці проходить двотижневий благодійний марафон доброти.

Понад місяць у соціальних мережах триває збір коштів для маленького хлопчика Станіслава Солодкого, який від самого народження бореться за кожен ковток повітря. Діагноз, з яким народився Станіслав, став випробуванням для всіє родини: «Ларингофарингеальна нориця, гіпоплазія персневидного хряща, інспіраторний колапс гортані. Дисфункція голосових зв'язок. Вроджена деформація хрящових кілець шийного відділу трахеї. Носій трахеостоми. Хронічна ДН II ст.»

За своє коротеньке життя хлопчик уже пережив 70 наркозів і чимало операцій. Малюк дихає через трахеостому – трубочку, виведену з гортані в отвір у шиї, а мама постійно прочищає її від слизу та пилу, регулярно міняє. Щоб щось сказати, дитина мусить прикрити дірку у шиї пальчиком. Проте у Станіслава є шанс на здорове життя. Клініка в Ізраїлі готова прооперувати дитину. Щоб хлопчик зміг повноцінно дихати, батьки мають заплатити 80 тисяч євро. Кошти для родини захмарні. Мати хлопчика звернулася по допомогу до Людмили Станіславенко та Анни Горобчук, які завдяки Клубу Успішних Жінок розпочали благодійний бір коштів. Однак першою перешкодою на шляху до одужання для Станіслава став час, якого в дитини та батьків обмаль. Таку велику суму потрібно зібрати всього за два тижні.

Ми розуміємо що Станіслав може жити повноцінним життям, проте для цього йому необхідна наша допомога, - коментує Людмила Станіславенко.Ми маємо об’єднати свої зусилля й допомогти батькам Станіславчика Солодкого. Це чудова дитина: він активний, життєрадісний, він має жити і дихати повноцінно!

Вінницька благодійниця, директорка Клубу Успішних Жінок Анна Горобчук щодня звітує в соціальних мережах про зібрані суми:

- Так люди допомагають хто чим може, ми вже зібрали чималу суму 200 000 гривень, але, зрозумійте, потрібно 80 тисяч євро! – говорить Анна Горобчук. Ми маємо достукатися до серця кожного небайдужого, хто може допомогти. Я вірю, що в нашому місті є багато людей, яким не байдуже людське горе. Тому звертаюся до кожного: допоможімо Станіславчику дихати!

Минулої п’ятниці вінницька телеведуча Ольга Сольвар провела благодійний захід для збору коштів. На своїй офіційній сторінці вона оголосила про старт марафону «50 гривень доброти» на підтримку Станіслава. У своєму дописі пані Ольга зазначила, що в родини є лише два тижні щоб зібрати повну суму.

Дана акція триває, тому ми звертаємося до всіх читачів, які мають змогу допомогти Станіславчику Солодкому дихати. Долучайтеся до #Марафон50ГривеньДоброти!

Кошти можна перерахувати на картку Приват Банку 5168 7554 3148 8853 – Катерина Солодка (мама хлопчика) або Приват Банк 5168 7573 7452 1864 - Анна Горобчук (уповноважена, обов’язково вкажіть призначення «благодійна допомога для Станіслава»).
 



Переглядів: 2673
Поширень: 1

Останні новини