#ЯПрибрав_ТвояЧерга2020: Вінничани долучилися до Всесвітньої екоакції

Масштабні вересневі прибирання зон відпочинку, які присвячені Міжнародному дню чистих берегів та Всесвітньому дню прибирання, спонукали містян стати екосвідомими.

Наше місто є не лише безпечним і комфортним, а ще й дуже чистим. Це помітно, коли ми гуляємо центральним парком, стоїмо ранком на прибраних комунальниками зупинках та викидаємо посортоване вдома сміття в різні контейнери. Але прогулюючись прибраними вулицями ековідповідальні вінничани, зазвичай, не бачать сміття, яке збирається в місцях масового відпочинку. Особливо влітку, від пластику та пляшок потерпають береги нашої річки. Деякі читачі можуть дорікнути, що прибирати має той хто насмітив, але чомусь ця схема не працює. Саме тому наше місто долучилось до всесвітньої екоакції #ЯПрибрав_ТвояЧерга2020. Завдяки зусиллям двох обласних управлінь береги нашої річки були звільнені від пластику та сміття.

Працівники Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг згуртували багатьох вінничан довкола проблеми засмічених прибережних зон. Разом з департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА держслужбовці звільнили від пластику береги Південного Бугу в районі Сабарівської ГЕС, було прибрано півострів «Бригантина» та пляж «Хімік». За минулі вихідні 120 людей прибирали сміття, не шкодуючи власних зусиль.

Спільними зусиллями Ековікенд вдався на славу. Організатори акції сподіваються, що такі прибирання стануть гарною традицію в нашому місті та спонукають відпочивальників бути екосвідомими.



Переглядів: 2394
Поширень: 0

Останні новини