Що таке сендвіч панелі?

Сендвіч панелі – це спеціалізований матеріал, який активно використовується в будівництві компактних торгових точок та об'єктів. Сендвіч-панелі переважно використовуються для облицювання даху та стін, які сформовані (панелі) із металевих листів з доповнення ізолюючого наповнювача. Панелі першочергово використовуються виключно для облицювання, коли конструктивну функцію несе стійкий каркас зі сталі.

В залежності від обраного типу стінові сендвіч панелі відрізняються типом використаного матеріалу для ізоляції. На внутрішньому українському ринку розповсюджено використання – в якості наповнювача – мінеральної вати, пінополістиролу або ж поліуретану.

Важливо: покрівельні сендвіч панелі можна класифікувати за якісними характеристиками, такими як: звуко- та теплоізоляція, номінальна вага и вогнестійкість.

Навіщо потрібні панелі?

Пріоритетна задача, які вирішують покрівельні сендвіч панелі – це будівництво даху для об'єктів, які характеризуються високим показником квадратури та етажності. Панелі схожим чином оптимальне рішення в процесі зведення стін, на які попередньо вмонтований стальний каркас.

Панелі монтуються простим та практичним способом: використовуються саморізи з послідовною фіксацією кожного елемента. Додатково поверхня саморізу покривається спеціальною заглушкою. Сендвіч панелі відрізняються показовим рівнем легкості, що дозволяє виключити будівництво високого фундаменту. Панелі потрібні для швидкого монтажу дверей та вікон визначеного розміру.

Фасадні сендвіч панелі переважно використовуються для будівництва торгових павільйонів та виставкових центрів.

Які бувають панелі?

Сендівіч-панелі традиційно класифікуються по визначеним параметрам. Реалізується наступна система класифікації:

Функціональне використання. Доступні як сендвіч панелі для даху, так і для стін; Вид наповнювача. Визначає вид матеріалу, з якого виготовлений сердечний (наповнення) панелі.

В одному з наступних розділів приводиться повна вибірка наповнювачів для панелей.

Переваги панелей

Комплексне використання сендвіч-панелей забезпечує додаткові переваги для сторони забудовника, головні з яких:

    Оперативність зведення. З використанням панелей даного типу вдасться швидко реалізувати об'єкт будь-якого рівня складності; Практичність побудови. Допускається можливість швидкого демонтажу, подальшого транспортування та збору на визначеному місці; Універсальне рішення. Облицювання з панелей (сендвіч) актуально до використання у будь-який сезон року; Вартість. Номінальна собівартість будівництва, монтажу та покупки матеріалів значно нижче, ніж цінник аналогічних способів.

Наповнювачі швидкомонтованих матеріалів

Наповнювач в панелях використовуються для підвищення характеристик звуко- та теплоізоляції. Сприяє ефективному підвищенню стійкості та довготривалості експлуатації. Традиційно використовуються наступні наповнювачі: мінеральна вата, пінополіуретан, пінополістирол, комбіновані матеріали, пінополіізоцинуарат та скловолокно.


Переглядів: 5445
Поширень: 0

Останні новини