Що рбити, якщо пральна машина не нагріває воду

Всупереч поширеній думці, багато людей вважають, що, якщо ви не відчуваєте тепло через дверцята пральної машини, значить, нагрів не відбувається. Однак, поки машина працює нормально і видає чистий одяг, вам нема про що турбуватися.

У деяких машин є гаряча вода тільки всередині, в той час як у інших є ізолюючі кришки, які убезпечують вас від гарячої води, що всередині. В інших випадках користувач може використовувати занадто мало води, так що вона не досягає скляних дверей, звідки її можна побачити і відчути на дотик, при цьому насос для пральної машини продовжує нормально працювати.

Нижче наведені деякі з основних тестів, які ви можете провести на своєму пристрої, щоб визначити, чи є несправність і де саме.

Код помилки

В ідеальних умовах звичайна сучасна пральна машина видасть код помилки, щоб показати, що з якоїсь причини нагрівання не відбувається. Така машина відстежує процес нагріву і прогрес і видає тривожні сигнали, якщо не вдається досягти бажаної температури протягом запланованого часу.

Якщо нагрівальний елемент несправний, процес переривається і видається код помилки. В машинах старшого покоління ця функція була відсутня, і вони продовжували гріти до точки, коли термостат визначав правильну температуру. 

Несправний нагрівач

Сучасна пральна машина повідомить вас про те, що відбувається, в будь-який момент, коли нагрівач не працює. З іншого боку, старі машини підтримують цикл прання тільки при аналогічних обставинах. Однак важливо відзначити, що інші фактори також  можуть призвести до нестандартної поведінки машини.

Перевірка нагрівального елементу

Одним з найбільш поширених тестів, яким можна перевірити тен для пральних машин, є використання вимірювача безперервності, так як більшість проблем часто пов'язані з роз'єднаними ланцюгами. Справді, це допомагає перевірити наявність нестандартних з'єднань або обірваних проводів. Завжди краще викликати фахівця по ремонту, коли потрібна робота з вашим електроприладом.

Ймовірно, ви зіткнетеся з серйозними перешкодами при доступі до нагрівача, оскільки більшість з них знаходиться спереду машини. Несправний нагрівач покаже високий опір або повністю розімкнутий ланцюг. Якщо все в порядку, нагрівач дасть вам опір в діапазоні від 20 до 50 Ом.

Пристрій захисту нагрівача відключається

Після перевірки працездатності нагрівального елементу наступною критичною точкою може бути відключення пристрою що регулює перегрівання машини. Це невеликий пристрій, який часто можна знайти поруч з нагрівальним елементом машини. Якщо цей захисний пристрій спрацює тільки тоді, коли температура роботи механізму піднімається до небезпечного рівня.


Переглядів: 4834
Поширень: 1

Останні новини