Ідеальна пральна машина: як знайти її з тисячі

Сьогодні вибрати пральну машину значно складніше, ніж раніше. Вони діляться на безліч видів за різними параметрами для того, щоб у вас була можливість обрати модель, яка максимально підійде візуально та функціонально.

Разом з експертами шведського виробника побутової техніки Electrolux ми підібрали головні рекомендації щодо вибору саме вашої ідеальної пральної машини.

Тип, габарити та об’єм

Перше, що потрібно визначити перед вибором пральної машини – місце, де вона буде розміщена. Виходячи з цього, треба обрати розмір та тип завантаження.

За цим параметром пральні машини розділяються на:

вертикальні – моделі з кришкою нагорі. Вони менші за розміром, в них доволі комфортно класти білизну, в тому числі під час прання. Також вони більш надійні, оскільки барабан в них встановлюється на кілька кріплень. Із недоліків важливо відзначити неможливість вбудувати її в меблі, використовувати як додаткову поверхню та досить невеликий вибір; фронтальні – пральні машини, в яких кришка розміщена на передній панелі. Вони хоч і більш габаритні, зате їх можна вбудувати під стільницю або використовувати як робочу поверхню. Окрім того, вони більш місткі, але відкривання люка вимагатиме багато простору, а для завантаження та вивантаження білизни доведеться нагинатися.

Що стосується об’єму завантаження, якщо його правильно підібрати, це допоможе заощадити місце в приміщенні.

Експерти Electrolux рекомендують орієнтуватися на наступні показники:

сім'я з 1-2 осіб – обсяг 3-4 кг; сім'я з 3-5 осіб – обсяг 5-6 кг.

Також існують машини з об'ємом від 8 кг і більше для тих, хто пере багато та інтенсивно.

Додатковий функціонал

Про це розповімо на конкретних приладах Electrolux, оскільки вони можуть набагато більше, ніж просто випрати білизну від плям.

Інженери компанії впровадили в свою техніку наступні функції та технології:

Sensicare – пральна машина встановлює цикл роботи, виходячи з кількості завантаженої білизни, щоб не допустити надмірного прання; "Менеджер часу" – можливість вручну виставити тривалість прання; Woolmark Blue – сертифікат, що підтверджує здатність машини прати вовняні речі без пошкоджень; "Анти-алергія з парою" – машина за допомогою пари знищує бактерії та алергени, що залишилися в тканині.

Лайфхаки по догляду за пральною машиною

Для ефективного догляду за машиною можна використовувати спеціальні миючі засоби, а можна – ополіскувач для ротової порожнини. Щоб прибрати з барабана цвіль та поганий запах, додайте півсклянки цього засобу в ємність для порошку та включіть повний цикл прання.

Ще один дієвий спосіб пов'язаний з лимонною кислотою. Вам слід засипати в відсік для порошку 60-75 г кислоти для невеликої пральної машини та 100-150 г – для великої. Після цього включіть режим прання з високим нагріванням. Таким чином ви зможете позбавити пристрій від накипу. У разі виникнення неприємного запаху, досить налити прямо в барабан столову ложку оцту та включити режим з максимальними обертами.

Тепер ви знаєте, на що звернути увагу при виборі пральної машини. Довіртеся перевіреному бренду, визначте розмір машини та місткість бака, а також набір додаткових функцій і новинка вас не засмутить.


Переглядів: 2783
Поширень: 0

Останні новини