«Коронавірус не вигадка – він існує!»: журналістка ВІТИ розповіла, як подолала коронавірус

«Коронавірус не вигадка – він існує!!!». Такими словами розпочала свою розповідь журналістка телеканалу "ВІТА" Марина Микитенко, яка перехворіла на коронавірус. Днями  вона детально розповіла, як подолала COVID-19.

Марина розповіла, що спершу в неї пропав нюх, піднялась температура, з’явилась слабкість у тілі та боліла голова.«ПЛР-тест показав, що корона вірусу в мене немає, а от на КТ – двобічна коронавірусна пневмонія. Медики призначили лікування, мій стан був середньої важкості. Їсти не хотілось, говорити – теж», - розповідає Марина Микитенко.

Журналістка розповідає, що налаштовувалась на позитив, але дуже хвилювалась за рідних, тому усі пішли на самоізоляцію, а до своєї кімнати жінка категорично заборонила заходити своїм рідним. Каже, рятувала переписка із «коронованими» подругами та слова підтримки рідних з-за дверей.

«На 6-7 день я відчула полегшення, з’явився апетит, але «корона» не відпускає так просто і легко своїх полонених, мене «загребло», перекрило дихання і підскочив тиск. Та Бог мене милував і я потрапила до першої міської клінічної лікарні. Тут мене взялись ремонтувати, мудрі лікарі та добрі медсестри і санітарки. Вразило не тільки те, що медперсонал був добрим і привітним, а і те що всі ліки давали безкоштовно», - продовжує Марина.

Раніше бачила, як колеги першими у Вінниці готували репортажі з інфекційних відділень, в яких лікують хворих на COVID-19.  Однак чути розповіді та бачити з екрану телевізора – це одне, а побачити «вживу» - зовсім інше. Зізнається, що коли бачила медперсонал в захисних костюмах, відчула страх, однак зрозуміла, що безпека перш за все.«Я дякую своїм Ангелам–рятівникам Костянтину Ліваковському директору першої міської лікарні, який для багатьох людей став не тільки другом, а і хрещеним татом, інфекціоністу Наталі Банах та усім медсестричкам, які розповідали веселі вигадки і байки, аби відволікти хворих від дурних думок і вправно робили уколи та ставили крапельниці», - розповідає Марина Микитенко.

Також розповідає, що жінки, які лежали з нею в палаті, спершу не вірили в існування COVID-19, однак у більшості з них в результаті був важкий перебіг хвороби.

«Я подолала Коронавірус!!! Місяць лікування. Жменями пігулки, крапельниці. Крім звичного місця для уколів вперше в житті отримувала їх в живіт, але головне я Жива!!! Дорогі мої друзі, бережіть себе, своїх рідних, носіть маски. Мийте руки. Як тільки почуваєтесь зле, йдіть у лікарню, Вам допоможуть!!! І запам’ятайте, коронавірус через слухавку телефону не передається, підтримуйте близьких гарними словами, для Вас можливо це просто  кілька втрачених кілька хвилин, а для хворих це надія на життя», - розповідає журналістка.



Переглядів: 4437
Поширень: 1

Останні новини