Через багатомільйонну заборгованість пільговики Вінниці залишаться без зв'язку

Через багатомільйонну заборгованість Вінницької міськради перед ПАТ «Укртелеком» за надані послуги фіксованої телефонії  пільговикам  оператор  змушений був винести цю проблему у публічну площину.

 У зверненні оператора повідомляється, що міська влада багато років нехтує обов’язками з відшкодування Укртелекому заборгованості по витратах за наданні послуги зв’язку пільговим категоріям абонентів. Вказується на наявність низки рішень судів щодо сплати заборгованості та звернень до вінницьких чиновників. Втім останні продовжують ігнорувати їх і вимоги чинного законодавства щодо оплати пільг за надані послуги та накопичили багатомільйонну заборгованість. Отже ситуація що склалася ставить під питання саму можливість отримання пільг ветеранами, особами з інвалідністю та всіма тими, хто має законе право на отримання послуг зв’язку за пільговою вартістю.

 ПАТ «Укртелеком» звертає увагу громадськості, що жодним чином не заперечує наявність прав у окремих категорій громадян на отримання послуг за пільговою вартістю, однак реалізація таких прав у телекомунікаційній мережі оператора у подальшому можлива лише за умов дотримання державою, в особі Вінницької міської ради, фінансування відповідних витрат оператора за надання послуг нижче їх собівартості.

 До вирішення проблеми погашення заборгованості за надані послуги пільговикам оператор пропонує абонентам сплатити повну суму, а  з вимогою компенсації щодо передбачених законом України пільг, рекомендує звернутися до Вінницької міської ради, як безпосереднього розпорядника коштів.

 До речі, схожа ситуація склалася і в інших містах, наприклад у Лозовій, Харківської області, де оператор вже звернувся до місцевої прокуратури з заявою про порушення посадовими особами міської ради законодавства України у частині невиконання судових рішень, що є кримінальним правопорушенням.


Переглядів: 4579
Поширень: 1

Останні новини