Вінниця потребує лікарів для роботи в «ковідних» командах

У Вінниці продовжують формувати «ковідні» команди для роботи в стаціонарах. На позачерговій сесії міської ради депутати підтримали ініціативу міського голови Сергія Моргунова щодо доплати медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19 у стаціонарних відділеннях. В результаті кількість фахівців, які висловили готовність працювати з інфікованими, зросла. Проте залишається потреба у лікарях.

У Вінниці постійно збільшується кількість інфікованих коронавірусом. Багато пацієнтів потребують стаціонарного лікування та кисневої підтримки. Тому є потреба у збільшенні кількості «ковідних» команд для роботи в стаціонарах.

Завдяки рішенню позачергової сесії лікарі 9 жовтня, медсестри та санітарки, які працюватимуть у стаціонарах з хворими на COVID-19, вже в цьому місяці отримають доплату до зарплати. Її розмір для лікарів «ковідних» команд становитиме 15 тисяч гривень, для медичних сестер – 10 тисяч гривень, для санітарок – 8 тисяч гривень.

На момент засідання сесії міської ради у вінницьких відділеннях, де лікуються хворі із ковідом, було 16 вакансій лікарів, 14 вакансій медсестер, 19 вакансій санітарок.

Після сесії почали надходити звернення від медичних працівників, які висловлювали свою готовність працювати у «ковідних» командах. «На даний момент вакансії середнього і молодшого медичного персоналу заповнені. Залишилось 15 вакансій лікарів . Але робота по формуванню «ковідних» команд продовжується – кількість вакансій змінюється щодня – тому запрошуємо кандидатів на співбесіди в МКЛ №1, МКЛ №3 пологові №1 і №2», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.



Переглядів: 6166
Поширень: 2

Останні новини