Навіщо потрібно розріджувати кров

Практично всі процеси в нашому організмі залежать від нормального складу крові – особливої субстанції, яку називають «рікою життя». Вона омиває всі внутрішні органи і тканини, циркулює по судинах і відповідає за транспортування різних речовин. Для повноцінного виконання функцій ця основна рідина повинна знаходитися в досить рідкому стані, але в силу різних причин порушується склад і відбувається згущення.

Синдром підвищеної в'язкості проявляється як спадкове генетичне захворювання або носить вторинний характер. Патологія негативно позначається на стані організму і є причиною багатьох хвороб. Якщо не почати своєчасне лікування, у багатьох органах і системах починаються руйнівні, іноді незворотні процеси. Виправити ситуацію допомагають препарати для розрідження крові: https://www.apteka24.ua/medikamenty/serdechno-sosudistaja-sistema/preparaty-dlya-razzhizheniya-krovi/,які спеціально розроблені з урахуванням особливостей даного синдрому і призначаються тільки лікарем.

При яких симптомах йти в лікарню і які купувати ліки

Через збільшення густоти рідини починається утруднений рух по судинах. Вона повільно тече і не забезпечує органам своєчасну доставку всього необхідного. В результаті відбувається закупорювання судин, утворення тромбів і настає кисневе голодування того чи іншого органу. Такі патологічні процеси супроводжуються різними симптомами, серед яких:

хронічна втома, слабкість і сонливість,

депресивні стани, почуття тривоги,

сильна спрага і постійна сухість у роті,

шум у вухах,

часті напади головного болю,

проблеми з пам'яттю,

погіршення зору, сльозоточивість, «мушки» перед очима,

підвищений тиск, задишка,

холодні ступні і кисті рук з синюватим відтінком шкіри,

відчуття мурашок, оніміння, поколювання рук і ніг,

повільна кровотеча при порізах.

При характерних ознаках потрібно звернутися до лікаря якомога швидше, щоб виявити причину і своєчасно почати лікування. Спеціаліст індивідуально підбере відповідний лікарський препарат для розрідження крові з групи антиагрегантів або антикоагулянтів. Перші більш м'які, оскільки не зачіпають всю систему факторів згортання крові, блокуючи агрегацію (склеювання) тромбоцитів і тим самим пригнічуючи утворення тромбів. Другі, навпаки, більш потужні і високоефективні, призначаються лише за показаннями. Вони пригнічують активність системи згортання і перешкоджають утворенню тромбів, впливаючи на різні ланки процесу згортання.

Крім медикаментозного лікування, при густій крові дуже важливо дотримуватися дієти. З раціону повинні бути виключені жирні і смажені страви, копченості, консерви і маринади. Не рекомендований цукор і солодощі, м'ясні бульйони, ковбаси, банани, капуста, білий хліб, виноградний сік. У списку необхідного для розрідження крові значиться морська риба, буряк і кабачки, помідори і огірки, імбир і часник, яблука, слива і вишня, малина і чорниця. Також знижують плинність крові желатин, зелені культури з темним кольором листя. Всі рекомендації дає лікар, враховуючи індивідуальні особливості і потреби організму.


Переглядів: 11729
Поширень: 16

Останні новини