Володимир Боровський: «Спасибі Володимир Продивусу і Олегу Алексі за організацію поєдинку»

8 вересня в своєму рідному місті Вінниці український боксер Володимир Боровський проведе 88-й поєдинок у своїй кар'єрі. Як розповів вінничанин, майбутній бій - велика відповідальність для нього.

Володимире, розкажи про свій майбутній бій.

- Поєдинок відбудеться 8 вересня у Вінниці. Запрошую всіх шанувальників боксу. Я боксував у багатьох країнах і містах, але для мене дуже хвилююче виходити на ринг в своєму місті. Мої друзі, рідні - всі будуть дивитися бій. Моя мрія - боксувати в Вінниці, і вона здійснилася завдяки президенту ФБУ Володимиру Продивусу, президенту Федерації боксу Вінницької області Олегу Алексі і директору ФБУ Донатасу Піскуну.

- У тебе вже є план на бій, або ти маєш намір підлаштовуватися під опонента по ходу поєдинку?

- Чіткого плану на бій не маю. Як я вже говорив, для мене цей поєдинок має дуже велике значення. Тому буду робити все що вмію для перемоги. Для мене немає нічого неможливого, я зможу виграти: неважливо чемпіон або спортсмен на початку кар'єри - готуюся завжди однаково і виходжу перемагати.

- Розкажи про підготовку до бою.

- Тренуюся декілька разів на тиждень в спортивному клубі «Нокаут». Спаринги, робота на лапах, в тиждень пробігаю від 80 до 100 км.

- Наскільки важко для організму тренування в такому темпі?

- Дуже важко. Для цього треба мати характер і здоров'я.

- Вагу ганяєш?

- Так, ганяю, до цього бою потрібно зігнати 4 кг. З кожним разом все складніше ганяти вагу, мені зараз 41 рік, вже важко.

- Ти плануєш вимотати суперника або закінчити бій нокаутом? Половина твоїх боїв раніше закінчувалися нокаутом в печінку.

- Як вийде, я працюю в бою на ближній дистанції. Так, раніше закінчував поєдинки нокаутом, зараз більше рішенням.

- Чи пам'ятаєш ти найбільш значущі бої з любительського боксу?

- Я виступав на Кубку Чорного моря, це турнір класу «А». Там став першим і виконав норматив майстра спорту. На Кубок приїхали спортсмени з 24 країн світу, всі бої були важкі, але я довів все до кінця і виграв турнір.

- Як ти опинився в професійному боксі?

- Я перейшов у професіонали, коли мені був 21 рік. Переді мною постало питання: чи йти вчитися далі, або боксувати, я вибрав останнє. Бокс я люблю, у мене виходило. Мене запросили на спаринги до Києва, подивилися мій стиль і взяли в профі.

- Який бій був для тебе найскладнішим в кар'єрі? Яка перемога є найбільш значимою?

- Кожен бій складний по-своєму, але хочеться виділити поєдинок в Данії проти Аль Хасана, він був кращим боксером Європи на той час, але я виграв.

- Хто є твоїм кумиром в боксі?

- Артуро Гатті. На рингу Гатті зазнав досить поразок, але перемагав він так, як мріє перемагати кожен.

- Як ти оцінюєш розвиток боксу в Вінниці і в Україні в цілому?

- Вінниця - спортивне місто, в якому бокс по праву займає перше місце: турніри, заходи, допомога спортсменам… Нічого б цього не було без допомоги Володимира Продивуса і Олега Алекси. Саме вони розвивають бокс в Вінниці, дають хлопчакам путівку в життя. Думаю, завдяки цим людям у Вінниці буде розвиватися спорт, тому що, повторюся, спорт дисциплінує, спорт дуже допомагає в житті, я вже не кажу про здоровий спосіб життя, навіть з точки зору організації свого робочого часу. Бокс чудовий вид спорту, справжній, чоловічий, виховує характер.

Нагадаємо, Володимир Боровський має величезний боксерський стаж: за час своєї спортивної кар'єри провів 87 поєдинків (21-62-2, 10 КО). Проводив свої бої в Великобританії, Франції, Німеччини та багатьох інших країнах.

Початок вечора боксу відбудеться 8 вересня о 14:00 на стадіоні Центрального парку. Офіційна процедура зважування та прес-конференція учасників вечора боксу пройде 7 вересня о 17:00 на центральній Європейській площі.



Переглядів: 6562
Поширень: 0

Останні новини