У Вінниці 96% людей лікуються від COVID-19 амбулаторно

На сьогоднішній день у Вінниці на коронавірус хворіє 2154 людини з них 96 % лікують амбулаторно, 4 % потребують стаціонарного лікування.

Вінницька область утримується на 22-му місці в рейтингу поширення коронавірусу в Україні. 


«На жаль, з початку епідемії 121 вінничанин помер. Показник смертності у Вінниці залишається на рівні 1,4 %, і він нижчий від загальноукраїнського, в Україні він 1,7 %. Ми постійно працюємо над тим, щоб мінімізувати летальність. Докладаємо усіх зусиль, щоб  вчасно виявити, забезпечити динамічний нагляд за пацієнтами, в разі необхідності вчасно направити на стаціонарне лікування. Дуже просимо вінничан дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, щоб вберегти себе та інших від хвороби», – каже директор департаменту охорони здоров'я Олександр Шиш.


Показник завантаженості ліжок пацієнтами з підтвердженим ковідом станом на 6 грудня становить 24 %, а разом з хворими, у яких підозра завантаженість знаходиться на рівні – 52 %.


За останні 14 днів рівень захворюваності у Вінниці становить 338 випадків на сто тисяч населення. Таким чином наше місто опинилось на четвертій позиції в області. На першому місці – Теплик з показником 500 хворих на 100 тис. населення. 


«У Вінниці більш стримана динаміка поширення коронавірусу. Бачимо збереження певної стабілізації протягом останніх двох тижнів та певне зниження кількості інфікованих, при тому, що кількість тестувань ми не зменшили», - зазначив Олександр Шиш.



Переглядів: 1454
Поширень: 0

Останні новини