МОЗ не затверджено закупівлю препаратів які застосовуються на ранніх етапах лікування коронавірусу

На сьогоднішній день у лікарнях Вінниці лікуються 4% хворих на COVID-19, інші 96% лікуються амбулаторно. Вінничанка Ірина потрапила до лікарні з діагнозом – коронавірус наприкінці жовтня. Жінка мешкає одна, забирала її до лікарні швидка, часу на збори було обмаль.

«Хочу поділитись корисною інформацією. Можливо комусь це буде потрібно. Я зібралась до лікарні за сім хвилин певно, більше часу по правді у мене і не було. Висока температура, тіло ломило, потрібно було негайно приступити до лікування. Забула вдома все на світі – зубну щітку, елементарні засоби гігієни, серветки. У лікарні забезпечили усіма необхідними медикаментами», - розповідає жінка.

Вінничанка також додала, що бажано мати при собі одноразовий посуд.

«Ні в якому разі не хочу нікого залякувати, але ніхто не застрахований від цього вірусу. Тому просто заздалегідь потрібно пам’ятати про елементарні речі, які вам знадобляться», - поділилась Ірина.

Директор КНП «Вінницька міська клінічна лікарня №1» Костянтин Ліваковський пояснив, які витрати покриває ковідний пакет.

«Ковідний пакет покриває витрати на лікування, діагностику та на заробітну плату медичним працівникам. Іншу частину витрат закриває міська рада з місцевого бюджету. У національному протоколі по лікуванню “ковідну”, затвердженим МОЗ, не затверджено купівлю препаратів, які використовуються на ранніх етапах лікування, та засобів гігієни. Все це пацієнт повинен придбати самостійно», – каже Костянтин Ліваковський.



Переглядів: 1923
Поширень: 0

Останні новини