Мер Моргунов: В рамках процесу децентралізації до Вінниці приєдналося сім населених пунктів

Сьогодні, 9 грудня, міська рада прийняла рішення про початок реорганізації сільських рад, які увійшли до складу Вінницької міської об’єднаної територіальної громади. 


До Вінницької міської об’єднаної територіальної громади  приєднуються Вінницькі Хутори, Гавришівка, Стадниця, Великі та Малі Крушлинці, Писарівка та Щітки. 


«Ви знаєте, що в рамках процесу децентралізації до Вінниці приєдналося сім населених пунктів. На першій установчій сесії ми приймали відповідні рішення про старостинські округи і затвердили кандидатури старостів. Ми ще також прийняли рішення, які дозволять завершити бюджетний рік для цих територіальних громад, почати процедуру реорганізації сільських рад та інтеграції соціальної інфраструктури. Нещодавно набрав чинності Закон України  щодо врегулювання діяльності органів місцевого самоврядування, а саме «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації діяльності органів місцевого самоврядування та  районних державних адміністрацій». Тому, нам необхідно привести рішення у відповідність, аби завершити ці процедури, і з наступного бюджетного року приєднанні території нормально функціонували в нашій загальній системі бюджетування. У тому числі інтеграції усіх об’єктів соціальної інфраструктури до нашої об’єднаної територіальної громади», - зазначив під час засідання сесії міський голова Сергій Моргунов. 


Міський голова також додав, що виконавчий комітет та усі департаменти міськради мають максимально швидко і ефективно завершити усі інтеграційні процеси щодо приєднаних територій.


 



Переглядів: 2652
Поширень: 3

Останні новини