Сергій Моргунов: Нову партію трамваїв отримає Вінниця з Цюріха

Швейцарія із Вінницею підписали Угоду про продовження проєкту «Цюріхські трамваї», у рамках якого місто отримає першу партію з 35 трамваїв «Tram2000».

"Нову партію трамваїв отримає Вінниця з Цюріха. Розпочинаємо ІІ фазу нашої співпраці зі швейцарськими партнерами. Сьогодні підписали Угоду про передачу першої партії – 35 трамваїв Tram2000. 
Приємно, що співробітництво з Вінницею,  яке триває з 2006 року, швейцарська сторона вважає ефективним та плідним. Спільно ми працюємо не тільки у сфері транспорту і мобільності. Але саме завдяки проекту "Цюріхські трамваї" місто повністю оновило трамвайний парк і покращило якість перевезень. Впродовж 2007-2011 років цюріхська транспортна компанія VBZ передала Вінниці 116 вагонів", - зазначив мер. 

Міський голова зазначив, з 2022 року очікується надходження першої партії трамваїв Tram2000 з Цюріха. Ці вагони більш сучасні за "Карпфени" і "Міражі", які зараз курсують нашим містом. Вони зручніші для пасажирів - мають м'який хід та комфортний салон, оснащені електронною системою управління. Також ці трамваї споживають менше електроенергії, тож, економні.

"За наступний рік спільно з партнерами маємо здійснити усі підготовчі роботи. Персонал Вінницької транспортної компанії пройде стажування у Цюріху. Також маємо узгодити всі юридичні деталі на міждержавному рівні.", - додав очільник міста. 

Загальна вартість проекту становить 3,55 млн швейцарських франків. Швейцарія інвестує 3,25 млн, решта - внесок Вінницької громади на адаптацію рухомого складу до нашого законодавства і стандартів.

"Сподіваюсь, що ми так само успішно реалізуємо ІІ фазу проекту, адже маємо відповідний досвід з минулих років. І вже з 2025 можемо приступити до нового етапу - отримання чергової партії швейцарських трамваїв, адже всього Цюріх готовий надати для Вінниці 70 вагонів Tram2000", - каже Сергій Моругнов. 


Теги: Вінниця

Переглядів: 2664
Поширень: 1

Останні новини