Вихлопна система Деу Ланос

Вихлопна система Деу Ланос

Важко посперечатися з тим фактом, що автомобілі Daewoo Lanos (Деу Ланос) є одними з найбільш популярних у нас в країні. Хоча вже кілька років вони не виробляються, вони як і раніше затребувані на вторинному автомобільному ринку. Їх популярність передбачає і користуються широким попитом на запчастини. Саме цю тему в розрізі вихлопної системи і варто обговорити. Скільки коштує глушник на Ланос, які бувають варіанти таких запчастин? Та й просто, з чого складається вихлопна система Ланоса, ці питання ми постараємося розкрити в цій статті.

З чого складається вихлопна система Daewoo Lanos?

З яких компонентів складається вихлопна система Daewoo Lanos:

випускний колектор, який можна вважати частиною двигуна;

приймальна або колекторна труба, що є вже частиною вихлопної системи. До складу приймальної труби входить гофра в якості штатного компонента;

каталізатор (каталітичний нейтралізатор) покликаний очищати відпрацьовані гази від шкідливих для навколишнього середовища домішок;

резонатор (частина системи глушника);

сам глушник;

вихлопна труба, як частина глушника;

кріплення, прокладки і підвіси.

З'єднання між собою всіх деталей вихлопної системи у цього автомобіля здійснюються за допомогою фланців, які ставляться на прокладки і прикручуються болтами.

Розглянемо окремо кожен з компонентів системи вихлопу.

Глушник і резонатор Ланос

Резонатор (середній глушник) і сам глушник Lanos відповідають за зменшення шуму від роботи двигуна. Без вихлопної системи взагалі двигун будь-якого автомобіля працював би дуже голосно. Ми б чули нестерпну серію вибухів, які представляють собою детонацію паливної суміші в камерах згоряння двигуна.

За допомогою резонатора, а потім глушника цей шум вдається знизити до прийнятного для людського слуху рівня. Яким чином гаситься звукова хвиля в цих двох компонентах вихлопу?

Спочатку це відбувається в резонаторі. Він складається з трубки з отворами, яка проходить всередині банки по всій її довжині. Коли хвиля звуку досягає цієї трубки, то кожен отвір починає працювати, як розсіювач. Таким чином вдається частково погасити енергію хвилі, особливо це буде помітно для низьких частот, включаючи пікові низькі частоти. Ця деталь також не дає можливість з'явитися такому явищу, як резонанс.

Тільки резонатора для компенсації звуку до прийнятного рівня недостатньо. Тому встановлюється ще й сам глушник. У камерах різних розмірів, багаторівневих переходах і лабіринтах всередині банки глушника звук багаторазово розсіюється, заломлюється, відбивається і дробиться. Так остаточно гаситься енергія хвилі і на виході ми отримуємо рівномірне і несильне бурчання, замість моторошного шуму. Пара резонатора і глушника працює злагоджено, щоб ми отримали в результаті досить тихий автомобіль. До автомобіля глушник і резонатор кріпляться на рухомих підвісах. Жорстко їх кріпити до кузова не можна!

Приймальна труба з гофрою

Приймальна труба вихлопної системи Деу Ланос складається з таких компонентів:

фланець, що з'єднує колектор з приймальною трубою;

труба з вигином до гофри;

гофра;

труба з фланцем на кінці для з'єднання приймальної труби з системою резонатора.

Гофра вихлопної системи йде в якості штатного виробу. Яку роль вона відіграє? Вібрації, що передаються системі вихлопу при роботі двигуна, особливо на обертах, що викликають ефект резонансу, а також коливання, що виникають під час їзди, гофра в змозі компенсувати частково або навіть повністю. Це дозволяє збільшити термін життя всієї системи.

Гофра також буває корисною, якщо в вихлопі виникають статичні напруги, що з'являються після повного збору і закріплення всіх компонентів між собою. Це ще одна її позитивна властивість. Гофра в приймальну трубу вбудована відразу. Такими ж будуть і запчастини, що продаються на це авто.

Каталізатор

Каталітичний нейтралізатор (каталізатор) - відповідає за очищення від особливо шкідливих для екології домішок, що входять до складу відпрацьованих газів. У будову і принцип роботи каталізатора ми вдаватися не будемо, варто відзначити, що ця деталь дуже важлива в справі охорони навколишнього середовища.

На практиці, каталізатор досить дорого коштує, а по своїй вартості автомобілі Daewoo Lanos вже давно перейшли в розряд бюджетних варіантів з покупкою тільки з вторинного ринку. Тому покупка нового каталізатора часом проблематична і має високу ціну. Так з'явився варіант повної заміни на спеціальний замінник каталізатора або полум'ягасник. Це дає можливість істотно знизити вартість ремонту, якщо старий каталізатор вийшов з ладу. Хоча очищення відпрацьованих газів при цьому проводитись не буде.

Варіанти запчастин вихлопу Деу Ланос

Які є варіанти покупки нових глушника, резонатора і приймальної труби на Ланос? Тут все не так просто, так як у нас на ринку можна знайти досить багато аналогів, які відрізняються за ціною. Розглянемо варіанти виготовлення за матеріалами, а також виробниками, так виходить наочніше всього.

Варіанти запчастин вихлопної системи на автомобіль Деу Ланос:

нержавіюча сталь - деталі та глушник виготовляються цілком з нержавійки. Ціна виходить немаленькою, але якість виготовлення і довговічність максимально великими;

Bosal (алюмінізована сталь) - Босал одна з найвідоміших в світі компаній з виробництва вихлопних систем для самих різних автомобілів. Для Daewoo Lanos вона також виготовляє глушники та резонатори, і їх можна придбати у нас в Україні. Ціна цілком приваблива і виходить конкурентоспроможною;

Polmostrow (алюмінізована сталь) - польський бренд досить непогано зарекомендував себе у нас на ринку, особливо по співвідношенню ціни і якості;

DMG (алюмінізована сталь) - українська компанія, яка виробляє запчастини на Ланос за європейськими стандартами;

оцинкована сталь - де банку глушника або резонатора виготовляють з оцинковки, а труби зі звичайної сталі. Так вдається продовжити термін експлуатації деталі. Прикладом таких виробів служить продукція фірми Unimix (Юнімікс);

звичайна чорна сталь - бюджетний сегмент без покриття. Тут є багато виробників, а термін служби таких виробів може сильно різнитися. З фірм виробників продукції просто з чорної сталі у нас в країні можна виділити чернівецьку Sks, «Мотор-Січ», Videx, Ютас і інші.

Залежно від вашого бюджету на ремонт вихлопної системи цього авто, ви можете вибрати продукцію однієї із зазначених тут категорій і брендів. Їхня продукція відрізняється за ціною і охоплює досить широкий діапазон можливостей вибору.

Кріплення, прокладки і підвіси вихлопної системи Daewoo Lanos

За номенклатурою кріплення, прокладки і підвіси для вихлопної системи Daewoo Lanos виглядають наступним чином:

Частина вихлопної системи

Місце з'єднання

Номеклатура кріплення

Приймальна труба

з колектором

прокладка U269

кріплення до кузова

підвіс G178

з каталізатором

прокладка U709

Каталізатор

з приймальною трубою

прокладка U709

з трубою резонатора

прокладка U709

Резонатор

з каталізатором

прокладка U709

кріплення до кузова

підвіс G175 (2 штуки)

з глушником

прокладка U201

Глушник

з резонатором

прокладка U201

кріплення до кузова

підвіс G178 (3 штуки)

Самі кріплення запчастин між собою здійснюються на фланцях у всіх випадках. Затиск фланців - болтове з'єднання на болтах М10х35 з покриттям.

Які є можливості тюнінга вихлопу на Ланос?

Якщо говорити про заміну глушника в автомобілі Деу Ланос, то варто торкнутися теми тюнінгу. Під тюнінгом розуміється установка прямоточного (спортивного) глушника. Такі запчастини можна знайти в двох виконаннях:

в якості оригінальної фірмової деталі, що вимагає повної переробки існуючої вихлопної системи, а точніше її задньої частини з боку вихлопної труби і від двигуна;

в якості даптованої деталі, яка встановлюється на штатне місце, під стандартні підвіси і на стандартну прокладку з фланцем.

У другому випадку змін системи вихлопу не потрібно. Якщо ви ставите такий прямоток, то його можна згодом демонтувати, а на його місце поставити звичайний штатний глушник. У першому випадку зворотна заміна буде вже скрутної, і зажадає доопрацювання і змін.

Що дає прямоточний глушник і спортивний резонатор, якщо ви їх встановіть в Daewoo Lanos:

зміна звучання роботи двигуна з присутністю низьких благородних тонів;

поліпшення зовнішнього вигляду задньої частини автомобіля за рахунок гарної дизайнерської насадки на вихлопну трубу прямотока;

збільшення терміну служби глушника за рахунок відмінної якості виготовлення прямотоків;

деяку надбавку корисної потужності, особливо якщо замінений на спортивний каталізатор.

Таку заміну роблять власники Ланосів заради красивого звуку і зовнішньої краси. Про добавку потужності мови не йде, проте це можливо при правильному підході і при налаштуванні всіх систем.

Де купити глушник Ланос?

Якщо для вас важлива якість і ви готові заплатити трохи більше грошей за якісні запчастини до вихлопної системи Daewoo Lanos, то такі варіанти деталей є у нас в інтернет-магазині «Глушители.ЗП». Ми вказували варіанти деталей від різних, в тому числі дуже відомих брендів. Їх продукцію ви також можете знайти у нас.

Для тих, хто шукає бюджетні варіанти запчастин, вони також представлені в нашому каталозі. Щоб зробити їх замовлення або отримати більше інформації про нові компоненти системи глушника, вам досить пройти до нас на сайт: https://glushitel.zp.ua/

Телефони замовлення запчастин до Ланосу:

(066) 032-53-30

(098) 605-37-87

А сам каталог для Daewoo Lanos ви можете подивитися, пройшовши за посиланням: https://glushitel.zp.ua/vyhlopnaya_glushiteli_lanos_sens.html


Переглядів: 15254
Поширень: 6

Останні новини