Через карантин на Водохреще у Вінниці скасували масові заходи

Через пандемію коронавірусу у Вінниці на свято Водохреща не проводитимуть традиційних масових святкувань на Вишенському озері та в районі олійно-жирового комбінату. Воду біля ополонок на водоймах цього року теж не освячуватимуть. Але набрати освяченої води вінничани зможуть упродовж дня з криниці біля Спасо-Преображенського кафедрального собору. 


Святкові літургії в головному храмі Вінниці почнуться о 6-30 та о 9 годині ранку. Богослужіння проходитимуть з дотриманням дистанції та маскового режиму.

"На свято Богоявлення, або Водохреща, в церквах зазвичай освячується вода. Це відбувається 18, 19 січня по закінченню богослужіння. В деяких храмах в цей день була традиція ходити на водойми для того, щоб освячувати з великою кількістю парафіян воду безпосередньо на водоймі. Цього року у зв'язку з карантинними заходами, зокрема, наші священники Спасо-Преображенскього собору, які зазвичай запрошували на Вишенське озеро, на став біля олієжиркомбінату туди не підуть, тому що там заходи не будуть відбуватися. Що стосується Преображенського собору, то 19 січня після закінчення ранньої, а це приблизно о 8 годині, відбудеться 1 освячення, а приблизно о 10 годині буде освячення вже друге", - розповів протодиякон Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України Владислав Демченко.


Теги: Вінниця

Переглядів: 2788
Поширень: 0

Останні новини