Вінниця вшосте приймає Міжнародний інвестиційний форум

7 вересня у Вінниці розпочав свою роботу VI Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина – бізнес в центрі України». Його мета полягає в активізації економічної співпраці, презентації інвестиційного, економічного, агропромислового та туристичного потенціалу Вінницької області, а також встановлення нових партнерських контактів та налагодження взаємовигідного співробітництва.

Серед учасників сьогоднішнього форуму – представники Уряду України та дипломатичного корпусу іноземних держав, інвестиційні компанії, міжнародні експерти, представники бізнес-місій з регіонів-партнерів та ділових кіл.

Розпочав форум голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, який говорив про виклики та операційні цілі розвитку Вінниччини. Також Валерій Коровій говорив про важливість комунікації: «При підготовці до сьогоднішнього Форуму, який насправді є довгоочікуваною подією, ми прагнули зробити все для того, щоб він став площадкою для дискусій. Тож у нас будуть дуже цікаві розмови, особливо в частині поточної економічної ситуації у питаннях регіонального розвитку, залученні інвестицій. Ми розраховуємо, що цей захід буде надзвичайно успішний. Загалом у Форумі зареєстровано 150 представників закордонних фірм та компаній. Це говорить про те, що наш регіон їм цікавий і вони збирають більше інформації про умови для інвестування», – каже голова ОДА Валерій Коровій.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про економічний розвиток обласного центру. Зокрема, він зазначив: «Ми живемо в складному конкурентному середовищі для регіону в цілому і для міста Вінниці важливо нарощувати свій інвестиційний потенціал. З часу проведення у Вінниці першого інвестиційного форуму у нас є ряд напрацювань. Наприклад, сьогодні ми відкриваємо першу чергу заводу UBC Group  на території Вінницького індустріального парку. І це спільна робота Уряду України, обласної державної адміністрації, територіальної громади міста Вінниці та інвестора. Тому хочу побажати учасникам форуму обмінятися думками, отримати позитивний досвід і запрошуємо розвивати свій бізнес у Вінниці».

У 2018 році у Вінниці розпочав роботу унікальний для України індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного машинобудування», на території якого вже розпочинає свою роботу підприємство з виробництва холодильного обладнання «UBC Group», підписано Меморандум про співробітництво зі світовим лідером виробництва лиж та спортивного спорядження «HEAD SKI», розпочато створення першого в Україні муніципального Інноваційно-технологічного парку та запроваджено ряд проектів, спрямованих на розвиток місцевих підприємців (Портал для підприємців м.Вінниці City4Business, Програма компенсації відсоткової ставки по кредитах для суб’єктів малого та середнього підприємництва, Відкрита регуляторна платформа та Серія заходів «Марафон Можливостей Для Бізнесу»).

Більш детально міський голова зупинився на Маркетинговій стратегії Вінниці. «Маркетингова стратегія є важливим документом для розвитку міста та ефективним інструментом створення привабливого інвестиційного іміджу та залучення інвестицій. Метою її розробки та впровадження є вирішення проблем місцевого економічного розвитку, формування сприятливого клімату для зовнішніх інвесторів і місцевого бізнесу, активізація інвестиційних процесів, впровадження інновацій, підвищення конкурентоспроможності місцевих підприємств та покращення життя мешканців міста. Під час формування Маркетингової стратегії було визначено основні складнощі просування міста та його брендингу. А також, їх шляхи вирішення», - зазначив Сергій Моргунов.

Про перспективи економічного розвитку України у своєму виступі говорив колишній Віце-прем’єр-міністр та міністр фінансів Словацької республіки, а нині – керівник стратегічної групи радників Прем’єр-міністра України Іван Іван Міклош. Він зазначив, що Вінниччина його приємно здивувала. «До приїзду у Вінницю чув про місто тільки хороше. І я побачив, що це правда. Я дуже радий що тут організували цей форум, бо я завжди кажу що інвестиції – це саме головне для розвитку країни. І важливо про це говорити не лише на центральному рівні, а й робити щось на місцевому. Українська економіка вперше за багато років змінюється у кращу сторону -  в напрямку ринкової економіки. А сама Україна має великий економічний потенціал, який ще не використовується на повну потужність. Наразі для інвестицій важлива справедлива, відкрита конкуренція і довіра», - зазначив Іван Міклош

Після обіду в рамках інвестиційного форуму передбачені панельні дискусії,  під час яких обговорюватимуться питання посилення регіональної конкурентоспроможності, інновації та технології, йтиметься про інструменти підтримки  українських експортерів, прямі іноземні інвестиції. Також учасники форуму спілкуватимуться на теми розвитку туризму і цифрових технологій, енергоефективність та формування енергетичної незалежності тощо.  




Переглядів: 3729
Поширень: 0

Останні новини