Як вибирати наволочки на подушки: вимоги, розміри та типи матеріалу

Подушки в інтер'єрі грають важливу роль. Разом з постільною білизною вони забезпечують міцний і здоровий сон, а у вигляді диванних прикрас надають дизайну інтер'єру особливу родзинку та розставляють стильні акценти. Щоб подушка служила якомога довше, їй потрібен спеціальний «чохол», який буде одночасно виконувати захисну функцію та створювати спеціальний колорит. З цією місією відмінно справляються текстильні наволочки, про які ми поговоримо в даній статті.

Головні вимоги до виробів

Незалежно від того, з яких матеріалів виготовлені «чохли» для подушок, вони повинні відповідати основним характеристикам. Серед головних вимог можна виділити:

достатню міцність та стійкість до розривів; пористу структуру матеріалу, що дозволяє зберегти природну циркуляцію повітря; відсутність грубих швів та невеликих деталей на лицьовій стороні (це стосується здебільшого виробів для сну, у декоративних моделях присутність декору дозволяється); стійкість до усадок при регулярному пранні; антистатичні характеристики (залежить від типу текстилю); екологічну безпеку та антиалергенні властивості.

Відповідно буде великим плюсом те, що виріб має не тільки гарну якість, але й стильний вигляд. Саме така продукція представлена в інтернет-магазині BEDROOM. Тут ви зможете замовити наволочки на подушки, які створені відомими виробниками: Lotus, Beverly Hills Polo Club, Amour Paris, Tac, Barine та ін. В асортименті представлені як однотонні моделі, так і зі стильними малюнками. Тому кожен зможе підібрати влучну продукцію для створення гарного інтер’єру спальні. 

Які бувають розміри

Класичні подушки для сну виготовляють прямокутної або квадратної форми. Колись були популярні великі розміри (70х70 см), але зараз більш розповсюджені вироби за європейським стандартом 50х70 см. Наволочки, які відносяться до другого варіанту, з’являються на ринку текстильної продукції все частіше та впевнено витісняють іншу продукцію.

Наволочки, які підходять для використання в колясці або дитячому ліжечку, а також для малечі дошкільного віку випускаються в розмірах 40х60 см. Школярам вже підходять дорослі подушки, тому можна вибирати відповідний текстильний «чохол» 50х70 см.

Типи матеріалу

Наволочки виготовляють із найрізноманітніших тканин натурального, синтетичного або змішаного походження. Від того, наскільки доцільно зроблений вибір, залежить не тільки якість сну, але й здоров'я в цілому. Людина притискається до тканини, тому волокна, які входять до складу, повинні бути антиалергенними.

Серед найбільш розповсюджених матеріалів, з яких виготовляють наволочки, виділяють сатин та ранфорс. Ці тканини безпечні для здоров’я, мають довгий термін використання та естетичний зовнішній вигляд.

Сатин – це на 100% бавовняна тканина, яка виготовлена з довгого волокна в сатиновому або атласному переплетенні. Такий спосіб виробництва надає полотну особливої м'якості та шовковистого блиску. На сатині часто бувають малюнки, які наносять за допомогою методу прямого друку. При цьому зображення виходять яскравими й чіткими.

Під час виготовлення ранфорсу використовують тонкі, але міцні нитки. Матеріал виступає натуральною тканиною, яка на 100% складається з бавовни. По щільності плетіння ранфорс перевершує будь-який аналог: кількість переплетень у полотна становить 53 одиниці на квадратний метр. Постільна білизна з цього матеріалу дуже приємна, тому забезпечує комфортний сон.


Переглядів: 4153
Поширень: 1

Останні новини