До 11 вересня триває прийом заявок на Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, що пройде у Вінниці

Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців у рамках міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 пройде вже всьоме.

Мета проекту – формування професійного кола виконавців джазової музики в Україні. 

Володарю Гран-прі дістанеться 10000 гривень, а переможці кожної номінації відповідної вікової категорії отримають премії-винагороди по 8000 гривень від міського голови Вінниці Сергія Моргунова та виконавчого комітету Вінницької міської ради.

Крім того, кожен учасник конкурсу також отримає запрошення на ексклюзивну джазову pre-party фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018.

Учасниками конкурсу можуть стати: інструментальні ансамблі у складі до 4 осіб; вокальні ансамблі у складі до 6 осіб та окремі виконавці.

Вікові категорії: молодша (діти до 15 років) і середня (від 16 до 21 року).

Номінації: «вокал» (сольний спів, вокальна група) та «інструментальна музика» (соліст в інструментальному супроводі, інструментальна група).

Перший тур конкурсу стартував 17 серпня і триватиме до 11 вересня.

Саме до цього часу всі бажаючі взяти участь у конкурсі мають надіслати на електронну пошту оргкомітету jazz2018@ukr.net:

1. відеозаписи двох композицій: джазовий стандарт у власній транскрипції та вільну композицію (п’єсу, імпровізацію) у форматі mp4. Загальний час звучання двох композицій – не більше 10 хвилин;

2. заповнену заявку учасника (завантажити заявку можна на сайті Вінницької міської ради - http://www.vmr.gov.ua/Branches/Lists/CultureNews/ShowNews.aspx?ID=67 );

2. резюме колективу чи виконавця (не більше однієї сторінки);

3. дві кольорові фотографії (в електронному вигляді);

5. ксерокопії свідоцтва про народження чи паспорта, ксерокопію ідентифікаційний коду.

Під час другого туру (живі прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з відбіркового туру, одну композицію на власний вибір та народну або національну мелодію у джазовій інтерпретації.

Виступи учасників буде оцінювати професійне журі, що складається з провідних джазових фахівців України та з-за кордону.

Головою журі цьогорічного конкурсу буде зірка світової джазової сцени, культовий барабанщик Павєл Файт (Чехія).

Виступи конкурсантів журі будуть оцінювати за наступними критеріями:

ритмо-інтонаційна якість виконання; оригінальність аранжування; індивідуальність творчих прийомів; різноманітність, складність музичного рішення; використання елементів національного мелосу.

Гала-концерт VII Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців за участю переможців та спеціально визначених журі учасниками другого туру відбудеться 20 вересня у Вінниці у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Засновник конкурсу - Вінницька міська рада.

Співорганізатор - Центр концертних та фестивальних програм.

Більше про інші події ХХІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 дізнавайтесь тут.



Переглядів: 2105
Поширень: 0

Останні новини