На XII-му МіжНародному ВІННИЦіЯнському кінофестивалі перемогли комедійні відео з України, Великобританії і Боснії та Герцоговини

Ввечері 7 вересня з церемонії нагородження переможців ВІННИЦіЯнського фестивалю розпочалось відзначення 655-річчя Вінниці. На майдані Незалежності зібрались сотні людей, щоб подивитись на  комедійні короткометражні стрічки. Ведучою цьогорічного фестивалю була популярна українська телезірка Катерина Осадча. А відомими гостями - Віктор Андрієнко, Ян Левінзон, Євген Чепурняк, Олег Філімонов, Анатолій Борсюк, Валерій Чигляєв та Сергій Середа. 

У Вінниці пройшов вже дванадцятий МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль. В цьому році на участь у фесті надійшло більше ста робіт з України, Великобританії, Франції, США, Німеччини та Ізраїлю. До речі, географія учасників розширюється – вперше учасниками фестивалю пародій стали представники Боснії та Герцеговини. 

Урочисту церемонію нагородження переможців відкрили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міський голова Сергій Моргунов.

«Згадую, як дванадцять років тому, організатор ВІННИЦіЯнського фестивалю  Євген Майданик підійшов до мене і сказав, що потрібно створити такий фестиваль у Вінниці. Ми підтримали цю ідею, і сьогодні бачимо, як прогресує фестиваль. Його проведення стало чудовою традицією для міста. Я завжди ставився з великою повагою до кінематографу і мені було прикро, коли український кінематограф був в занепаді. Торік та в цьому році ми зробили програми по підтримці українського кіно. В минулому році на виробництво українського кіно та серіалів було виділено 500 мільйонів гривень, в цьому – уже один мільярд. За цих кілька років ми дали можливість нашим талановитим акторам та режисерам створити 68 кінострічок різного формату. Український кінематограф почав відроджуватись, і сьогодні ми бачимо на екранах українське кіно високої якості. Зараз у кіновиробництві є 80 проектів, які теж підтримуються державою і будуть зміцнювати нашу кіноіндустрію. Сьогодні українське кіно знають у світі! Бажаю цьому фестивалю успіхів та розвитку, щоб ми ще не один рік зустрічались такою приємною і класною командою справжніх друзів!» – сказав Володимир Гройсман

Голова Уряду зазначив, що для нього велика честь бути на відкритті фестивалю і приємно, що ведучою церемонії є саме Катерина Осадча: «Раніше з Катериною Осадчою ми не зустрічались, адже на «тусовки» я не ходжу і тому не було можливості познайомитись. Але я радий, що ви сьогодні у Вінниці!». Відома телеведуча подякувала за запрошення.

«Коли  починався цей фестиваль - ніхто не міг подумати, що він стане такою гарною традицією. В цьому році, на дванадцятий рік проведення фестивалю, Євген Майданик вирішив додати до нього «світськості» і запросив вести цей захід найвідомішу світську телеведучу країни Катерину Осадчу. Я маю надію, що ця традиція буде продовжуватись ще як мінімум наступних дванадцять років», – напівжартома- напівсерйозно запропонував ввести нову традицію кінофесту міський голова Сергій Моргунов. На що сама пані Катерина так само неочікувано погодилась:  «Запрошуйте!». Мер Вінниці звернувся до вінничан, які прийшли на фестиваль, чи підтримують вони цю ідею. На підтримку прозвучали гучні оплески.

«Ми у Вінниці любимо культуру, свою історію, пісні, кіно. Вже зняли два фільми: в минулому році була прем’єра першого, цьогоріч буде наступна прем’єра. Є наміри знімати фільми далі. А учасникам фестивалю бажаю створювати шедеври та перемагати!» – побажав Сергій Моргунов.

Зіркові гості вітали Вінницю з ювілейним Днем народження. «У Вінниці постійно відбуваються позитивні зміни. У мене чудові враження як від міста, так і від людей, які тут живуть. До Дня народження я бажаю Вінниці продовжувати процвітати та радувати тих, хто сюди приїздить», – каже актор, режисер Євген Чепурняк.

«Вінниця – чудове місто, я його дуже люблю і хочу, щоб у ньому жили здорові та щасливі люди. Зараз місто знаходиться у чудовому стані, воно дуже доглянуте і приємне», – поділився враженнями актор Ян Левінзон. Заслужений діяч мистецтв України Анатолій Борсюк побажав Вінниці процвітання: «Мені тут подобається, я почуваюсь тут комфортно. Це дійсно шикарне місто»

Всі, хто зібрався цього вечора біля сцени на майдані Незалежності, могли  подивитись кращі роботи, подані на фестиваль. Переможців, за традицією, нагородили статуетками у вигляді золотих літаючих слонів, виготовлених генеральним спонсором фестивалю - ювелірною компанією «Діадема». 

Перемогу у номінації «Шорт, побери» отримала робота з Боснії та Герцоговини від EtvoxFilm під назвою «Столик 7». У номінації «Анімація» літаючого слона отримав відеоролик «Дикий-дикий» від BirdBoxStudio – «Wildebeest» з Великобританії. Перше місце серед музичних кліпів посів ролик  з України від ВІА Кіп'яток - ВІП Тернопіль «Синя смужка». А у номінації «Реклама» перемогла стрічка від рекламної страхової компанії «Княжа».

Роботи, які увійшли до фіналу XII МіжНародного ВІННИЦіЯнського кінофестивалю можна переглянути на сайті  http://vinnician.org/.




Переглядів: 3175
Поширень: 2

Останні новини