Сайти під смартфони

Ще до того, як стали популярні такі смартфони, як iPhone або Android, на телефоні можна було переглядати Інтернет.  Досвід зазвичай був не дуже хорошим, через більш низьку швидкість передачі даних, погане програмне забезпечення і той факт, що більшість веб-сайтів не були оптимізовані для перегляду на мобільних пристроях. Доречі варто одразу замовляти сайт, зручний для перегляді зі смартфона.  У ті часи оптимізація веб-сайту для мобільних пристроїв означала б зменшення розмірів файлів зображень, використання макетів на основі CSS замість макетів на основі таблиць, без Flash і основні робити  для зменшення обсягів даних при завантаженні.

По міру розвитку технологій і інновацій смартфони стали більш потужними, доступними і тепер більш поширені, ніж звичайні телефони. Сенсорна природа цих телефонів створила новий спосіб перегляду веб-сторінок.  Це те ж саме, що використовувати звичайний веб-браузер на робочому столі, але трохи по-іншому.  Основні правила мобільної оптимізації залишилися колишніми, за винятком того, що тепер потрібно враховувати нові функції.

В Інтернеті існує загальна думка, що наявність оптимізованого для мобільних пристроїв веб-сайту означає, що у вас є мобільна версія вашого веб-сайту.  За замовчуванням мобільна версія сайту вже оптимізована для мобільних пристроїв.  Отже, що таке мобільна версія сайту?  По суті, це альтернативна версія веб-сайту, оптимізована для використання на смартфонах або аналогічних мобільних пристроях.

Сучасні мобільні пристрої здебільшого сенсорні.  У порівнянні зі стаціонарними комп'ютерами і ноутбуками вони мають невеликі екрани.  Ви коли-небудь заходили зі свого смартфону на веб-сайти, не оптимізовані для мобільних пристроїв, і намагалися перейти за посиланням, але зазнавали труднощів, тому що посилання занадто коротке або занадто близько розташоване до інших посилань?
Наявність мобільної версії веб-сайту вирішило б цю проблему за рахунок використання іншого макета, створеного спеціально для мобільних пристроїв, таких як смартфони.  Ось декілька порад про те, як запустити мобільну версію вашого сайту:

По можливості використовуйте CSS замість файлів зображень (наприклад, градієнтні заливки, тіні, закруглені прямокутники і т. д.). Використання занадто великої кількості зображень уповільнить завантаження веб-сайту. Дані CSS набагато менше за розміром файлу, ніж дані файлу зображення. Використовуйте гнучкий макет.  Не усі смартфони або мобільні пристрої мають однакові властивості екрану. Використовуючи гнучкий макет, веб-сайт може розтягуватися і розширюватися по мірі необхідності. Переходьте на шрифт більшого розміру, який буде легко читати на маленькому екрані. Графічні кнопки замість текстових посилань, тому що їх легше натискати. Замість Flash використовуйте HTML5 і / або Javascript / jQuery. Перевагою буде спрощена навігація з меншою кількістю опцій.

Переглядів: 1963
Поширень: 0

Останні новини