Як вибрати літні шини

Автомобіль – це чинник підвищеної небезпеки, тому слід уважно ставитися до його технічного стану. Уваги потребують не тільки внутрішні механізми. Також слід уважно стежити за колесами. Так, шини потребують заміни два рази на рік. Восени водії встановлюють м’яку зимову гуму. Навесні потрібно замінити її на жорстку літню. Великий вибір літніх шин ви знайдете, якщо перейдете за посиланням https://shyp-shyna.com.ua/catalogs/tyres/filter/season-litnya_shina/. А ми розповімо, що треба враховувати при покупці нового комплекту літніх покришок.

Навіщо треба міняти зимові покришки на літні

Кожен водій знає, що не можна використовувати не сезонні шини. Це обумовлено матеріалом їх виготовлення. Зимові покришки зроблені з м’якої гуми. Вони добре підходять для їзди в зимовий мороз. Проте ці шини не можна використовувати влітку тому, що під дією високої температури вони стають дуже м’якими. Це може призвести до проколу шин. Влітку зимова гума служить небагато часу. Все це може призвести до аварії. Також не слід використовувати літню гуму взимку. Її малюнок протектору не призначений для того, щоб відводити залишки вологи від снігу. Літні покришки при низьких температурах втрачають свою еластичність.

Критерії вибору

При покупці слід звернути увагу на такі параметри:

Розмір. Він зазначається спеціальним шифром. З ним допоможе розібратися консультант магазину, в якому ви будете купувати шини.

Малюнок на протекторі. Виробники випускають гуму з унікальними малюнками. Вони виконують не тільки естетичну функцію. Малюнки впливають на експлуатаційні якості. Вони бувають симетричними та асиметричним. Симетричний – зустрічається частіше за все.

Індекс швидкості. Він говорить про те, яку максимальну швидкість витримують колеса. Індекс позначається латинською літерою.

Індекс навантаження. Цей показник свідчить про вагу, яку може витримати шина. Якщо вам доводиться часто возити пасажирів та вантаж, обирайте покришки з максимальним індексом навантаження.

Конструкція каркасу. За цим показником шини поділяються на діагональні та радіальні. Другі моделі більш популярні.

Різновиди

Літня гума поділяється на два види – шосейний та спортивний. Перша модель дуже популярна. Такі шини використовуються для їзди по твердій поверхні. Вони забезпечують комфорт, безпеку та беззвучний рух.

Спортивні покришки обирають водії, які люблять високу швидкість. Вони гарантують високу маневреність. В таких шинах низький рівень шуму. Вони мають не яркий малюнок протектору. Із-за цього покришки погано виводять залишки вологи.

Загальні рекомендації

Обирайте популярні моделі покришок. Це обумовлено тим, що рідкі варіанти завозяться в Україну не систематично. Якщо зноситься одна шина, їй буде важко знайти заміну. Доведеться купувати новий комплект.

Зверніть увагу на виробника. Від нього залежить якість виробу.


Переглядів: 1932
Поширень: 0

Останні новини