У Вінниці міська влада створила Центр Освіти для дорослих

У Вінниці відкрили Центр Освіти Дорослих для мешканців територіальної громади. Проєкт реалізовується Громадською організацією «Центр Поділля-Соціум» у партнерстві з Вінницькою міською радою за підтримки DVV International в Україні та за сприяння Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. 
 

«Цей проєкт дуже потрібний Вінниці. Хочу сказати, що коли ми вперше зустрілися і почали про це говорити, наш міський голова Сергій Моргунов зауважив, що такий центр потрібен територіальній громаді. У наш мобільний і глобальний час постійно потрібно навчатися. Ми всі пам’ятаємо, що навчатися ніколи не пізно. Ми вдячні усім партнерам. Хочу сказати, що цей проєкт ми будемо розширювати й на приєднаних територіях, а згодом – і на всю Вінниччину. Важливо, щоб наші громадяни відчували від цього користь та бачили результат», – сказала заступниця міського  голови Галина Якубович. 

 

Громадська організація «Центр Поділля-Соціум» в напрямку освіти дорослих  працює 11 років. Мають досвід розробки та впровадження навчань з різновіковими аудиторіями. Організацією вивчалось питання освітніх потреб дорослого населення у Вінниці. В червні – серпні 2020 року було проведено комплексне дослідження «Освітні потреби і неформальна освіта  у Вінницькій ОТГ». 60% опитаних планують навчатися в найближчі 12 місяців. 

«Опитування ми презентували міському голові Сергію Моргунову, підписали Меморандум про співпрацю, і це стало нашою точкою відліку. Для нас це дуже важливий день, адже Центр Освіти Дорослих – це те, до чого ми рухалися, по суті, усі наші роки роботи. Я дякую усім нашим партнерам, які разом з нами працювали над створенням цього центру», – зазначила голова правління  «Центр Поділля-Соціум»  Анна Моргун. 

 Вінничани тепер мають місце, де вони можуть закріплювати та розширювати свої знання та навички протягом всього життя». В Центрі Освіти Дорослих планують навчати освоювати сучасні технології, фінансові інструменти та правові і юридичні питання. 

Навчання відбуватиметься за більш ніж 15 напрямками. Планується протягом 2021 року залучити до навчання та заходів проєкт понад 500 осіб.   


Теги: освіта

Переглядів: 2085
Поширень: 0

Останні новини