Керівник магазину "АТБ" у Вінниці Людмила Шестополюк: "Для жінки важливо знайти своє покликання та своє щастя"

Більш як чотири мільйони українців щодня відвідують супермаркети "АТБ" – найнадійнішого та перевіреного часом постачальника гарантовано свіжих продуктів і якісних товарів першої необхідності за максимально доступними цінами.

Компанія працює на українському ринку ритейлу понад чверть століття та посідає лідируючі позиції за багатьма показниками. На сьогодні 1206 магазинів "АТБ" щодня без перерв, вихідних і святкових днів відкриті для покупців у 307 містах і селищах України.

Щоб більш ніж 3,5 тисяч найменувань гарантовано якісних товарів завжди займали свої звичні місця  в торгових залах магазинів цієї найбільшої вітчизняної  мережі у 24 областях країни, докладає максимум зусиль колосальна команда співробітників корпорації "АТБ" – понад 68 тисяч осіб! Більша частина з них (44546 ос.) представниці прекрасної статі. Цього року Міжнародний жіночий день багато хто традиційно зустріне на своєму робочому місці. У магазинах "АТБ" часто називають свій дружний колектив "робочою родиною".

Ці жінки відіграють основну роль у динамічному розвитку й ефективній роботі найбільшої компанії в країні. Корпорація щорічно відкриває приблизно сотню магазинів "АТБ", створює близько п'яти тисяч нових робочих місць.

Уже декілька років поспіль "АТБ" займає лідируючі позиції в рейтингу кращих роботодавців галузі роздрібної торгівлі. 

У цих супермаркетах  у різних куточках нашої країни можна зустріти жінок не тільки за касою або біля прилавка. Вони часто виконують роботу керівників магазинів, логістів, товарознавців, бухгалтерів, керують відділами контролю якості "АТБ" і навіть займаються питаннями охорони та безпеки (438 співробітниць).  У компанії є безліч прикладів того, як дівчина, що прийшла на рядову посаду, згодом стає гарним  фахівцем, проходить безоплатну підготовку в учбовому центрі "АТБ" (сьогодні таких чотири), робить успішну кар'єру, стає керівником регіонального підрозділу компанії. Згідно з даними з відкритих джерел 85% керівників у супермаркетах "АТБ" починали свою кар'єру з посад  рядових співробітників. Зараз у 1150 магазинах мережі керівниками працюють жінки, а всього в супермаркетах торговельної мережі 40896 представниць слабкої статі. Самій юній із них 18 років, а є співробітниця, яка відсвяткувала свій 78-й день народження.

 Крім добре знайомої українцям мережі "АТБ-Маркет" до складу корпорації "АТБ" входять численні підприємства, що займаються управлінням активами, логістикою, виробництвом продуктів харчування.  Завдяки старанній праці десятків тисяч українських жінок вони багато років займають лідируючі позиції у своїх сегментах бізнесу. Ритейл вимагає від працівників максимальної самовіддачі. Як розповіли нам співробітниці "АТБ", коли віриш у свої сили, коли професія для тебе це не тільки заробляння грошей, але й стиль життя будь-яка справа по плечу. Хоч відкрити новий магазин, хоч підкорити регіон.

Саме на тендітних жіночих плечах лежить виконання основної місії лідера українського ритейлу безперебійне забезпечення широких верств населення гарантовано свіжими та якісними продуктами за доступними цінами.

День торгівлі леді "АТБ" традиційно вважають своїм головним святом, однак не забувають і про Міжнародний жіночий день. Напередодні 8 Березня ми поставили декілька запитань керівниці нашого вінницького магазину "АТБ" 731 Людмилі Шестополюк. Ця воістину мудра жінка працює в торговельній мережі всього два роки, однак має великий досвід і чудово знає сферу роздрібної торгівлі. Виховавши двох дітей, Людмила Олександрівна прагне розвиватися, робити успішну кар'єру у великій команді лідерів вітчизняного ритейлу. Як керівниці їй вдалося зібрати міцний, дружний і працьовитий колектив, який вона називає своєю "робочою родиною". У цьому є правда, адже багато хто з нас проводить більшу частину свого часу на роботі.

Людмило Олександрівно, минулий рік став для української торгівлі та суспільства загалом справжнім випробуванням на міцність. Як вам і вашому дружному колективу вдалося дати відповідь на цей серйозний виклик?

Наша компанія традиційно послуговується стратегією динамічного розвитку. Ймовірно, завдяки цьому ми були готові до форс-мажорів, відкриті до будь-яких змін. Це допомогло нам швидко адаптуватися. Злагоджена робота всіх підрозділів дала можливість безперебійно забезпечувати громадян гарантовано свіжими продуктами, зберегти нашу команду, дотримуватися всіх норм і вимог. Безумовно, усе нове спочатку трохи насторожує, однак також і мобілізує сили.

Що стосується так званої нової реальності, то вона була незвичною для наших клієнтів. Ми намагалися власним прикладом показати, що маски, рукавички, обробка рук спеціальним розчином і т. п. це усвідомлена необхідність. Що це дійсно потрібно й важливо для всіх.

Повертаючись до свята, скажіть, чого б вам хотілося побажати 8 Березня своїм колегам прекрасної статі, а також покупницям?

– Жінкам-колегам побажаю великого терпіння. Живемо ми, дійсно, у дуже непростий час. Це й фізично складно, але ще більше морально. Вже понад  рік доводиться перейматися щодо здоров'я близьких, друзів, колег. Усім без винятку хотілося б побажати здоров'я. Я й сама була на лікарняному, тому не з чуток знаю, наскільки це серйозно. Побажаю також займатися улюбленою справою, знайти своє покликання та своє щастя.

Знаю, що ви називаєте свій колектив "робочою родиною". Підкажіть, як стати не тільки ефективним керівником, але й справжнім другом для своїх колег?

Думаю, слід розуміти людей. У нас працюють співробітники різних вікових категорій, кожен зі своїм характером, світоглядом і розумінням дійсності. Для них потрібно зуміти підібрати аргументи, правильні слова, які почують, а не просто послухають. Правильно вибудуваний діалог стане основою гарних робочих стосунків і злагодженої діяльності колективу.

Ймовірно, у цьому також полягають лідерські якості, настільки необхідні керівникові?

Керівник повинен бути лідером. При цьому він має чути своїх співробітників, розуміти їх, підтримувати, звертати увагу на їхні потреби та цінувати їхні успіхи. Десь похвалити, у якісь моменти, може, трохи і посварити. Так формується міцний колектив.

У такому колективі співробітники розуміють, що перед ними не тільки гарна жінка, але й керівник...

Безумовно. Люди одразу бачать, хто в колективі лідер. Гарна жінка має бути гарною у всьому: на роботі в оточенні великого колективу і вдома зі своїми дітлахами.


Переглядів: 6206
Поширень: 34

Останні новини