Мер Вінниці показав на якому етапі триває будівництво сучасного хірургічного корпусу по вулиці Київській

Масштабне будівництво сучасного хірургічного корпусу на території лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці Київській готове на 85%. На спорудження самої будівлі з бюджету громади вже спрямували близько 70 млн грн, а це більше двох третин вкладених інвестицій. І це не враховуючи обладнання.

Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги – це триповерхова будівля з технічним та підвальним поверхами загальною площею 3511 кв м.

“Для надання висококваліфікованої допомоги створюються найкращі умови. Тут буде все необхідне, щоб медики могли рятувати життя людей. Зокрема, і обладнані за сучасними стандартами відділення екстреної медичної допомоги та відділення інтенсивної терапії. Зазначу, що карети швидкої заїжджатимуть безпосередньо в приміщення, це важливо при транспортуванні хворих. Адже прийматимуть у лікарні не тільки мешканців міста – надаватимуть екстрену допомогу й тим, хто постраждав у ДТП в радіусі 100 км. Тому стільки уваги приділяємо цьому стратегічному проекту. Це вимоги не лише до якості будівельних робіт, а й закупівля устаткування експертного класу”, – написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зараз робітники продовжують облаштовувати системи «чистих приміщень», принцип організації яких вимагає суворого контролю показників стерильності та мікроклімату. Наприклад, на вході до операційної – безконтактні двері, які відчиняються, коли спрацьовує датчик руху. А саме приміщення оперблоку оздоблене спеціальними HPL-панелями з гігієнічного матеріалу. Також вже прокладені мережі лікувальних газів. Змонтовані ліфти і частина обладнання.

“Докладемо максимум зусиль, щоб повністю оснастити заклад і відкрити його в цьому році”, – зауважив Сергій Моргунов.


Переглядів: 2046
Поширень: 1

Останні новини