У Вінниці за останній тиждень 52 людини померло від наслідків коронавірусу

У Вінницькій області за останні сім днів спостерігається зменшення інфікування на 7,7 %. У Вінниці продовжують хворіти на коронавірус 8258 пацієнтів. 95 % лікуються амбулаторно і 5 % з підтвердженим ковідом – стаціонарно. Попри певну стабілізацію динаміки захворюваності зросла кількість летальних випадків від ускладнень COVID-19. З початку епідемії померло 455 жителів м. Вінниці, як зазначено на сайті Вінницької міськради. 

На сьогодні 10 регіонів України перебувають у «червоній» зоні карантину, 3 регіони мають зростання випадків захворюваності, а 5, включаючи Вінниччину, мають певну тенденцію до зниження. 

«Показник захворюваності у нашому регіоні і Вінниці зокрема наближається до середнього по Україні. Відбулась певна стабілізація нових випадків. Разом з тим, якщо щотижнева динаміка вказує на певну стабілізацію і зниження нових випадків, то динаміка летальних наслідків, на жаль, зростає. За передостанній тиждень 41 людина померла від ускладнень, спричинених коронавірусом. За останніх сім днів – 52 летальні випадки у Вінниці, пов'язані з COVID-19», – розповів директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

На рівні первинної ланки під контролем сімейних лікарів перебуває 6491 особа. З них 4919 – пацієнти зі встановленим ковідом (мають легкий або безсимптомний перебіг), 1241 особа – члени сімей та контактні, 331 особа з підозрами на ковід. Зменшилась кількість вінничан, які лікують пневмонію в стаціонарних відділеннях, і побільшало пацієнтів, які проходять лікування пневмонії під супроводом сімейних лікарів.

У Вінниці триває вакцинація від ковіду, на сьогодні першою дозою вакцини щеплено 1820 осіб.

Також продовжують свою роботу пункти тестування. У цілому за час епідемії було проведено 45677 ПЛР-тестувань під час виїздів мобільних бригад. З початку цього року в пунктах тестування набрали ще 21225 зразків, провели 10643 швидких тестів на антигени, а у стаціонарних закладах виконали майже дві тисячі досліджень ІФА. За весь час епідемії в центрах первинної медико-санітарної допомоги в пунктах забору та під час виїздів відібрано 90269 зразків біоматеріалу для ПЛР-тестів.

Загалом у Вінниці з початку пандемії лабораторно підтверджено 24734 випадки інфікування коронавірусом. Одужало 16021 (64,7 %). 


Переглядів: 1865
Поширень: 0

Останні новини