Стало відомо, коли завершиться ремонт парку “Хімік”

 Зараз у парку проводять підготовчі роботи. Загалом планується облаштування трьох зон:

“Реакція” простір головної алеї й ключової локації (територія з максимальною соціальною взаємодією);

“Вибух”, де динамічну атмосферу створюють дитячі активності та спорт;

“Розчинення” у природі – тут максимально зберігається відчуття перебування у парковій зоні.

Проєкт реконструкції парку реалізується у партнерстві з німецькою урядовою організацією GIZ. Сьогодні, 29 березня, заступник міського голови Андрій Очеретний провів виїзну нараду з представниками Інституту розвитку міст, автором проєктної пропозиції, департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради і підрядної організації, яка перемогла у тендері на капітальний ремонт парку «Хімік». 

Під час наради стало відомо, що весь проєкт буде реалізований не у 3 етапи, як планувалось раніше. Натомість усі роботи в повному обсязі планують завершити вже у вересні цього року.  

«Парк «Хімік» знаковий для цього району і його мешканців. Дуже приємно, що Інститут розвитку міст залучив велику кількість активних вінничан до цього процесу. З об’єктивних причин ми не мали можливості розпочати роботи у 2020 році, і це не тільки пандемія коронавірусу. До цього процесу долучена німецька урядова компанія GIZ, спільно з якою ми підписали Меморандум про реалізацію проєкту в рамках демонстраційного – і вони виділили 50 тисяч євро співфінансування на закупівлю матеріалів для виконання робіт по «Хіміку». Але міжнародні тендерні процедури доволі складні, тому вийшла певна затримка. Утім, все це уже позаду – і ми розпочинаємо повномасштабну реконструкцію парку. Хочу зазначити, що вартість капремонту по проектно-кошторисній документації сягає понад 30 млн грн. Але в результаті проведення тендеру нам вдалося зекономити понад 10 мільйонів – і загальний кошторис складає близько 20 млн грн. Кошти в повній мірі передбачені у бюджеті Вінницької громади на 2021 рік. Якщо будуть сприятливі погодні умови – у вересні місяці ми плануємо цей проект повністю завершити», –  зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний. 

Над розробкою нового планування парку працювала команда архітекторів з Одеси. Саме вони пройшли відбір на «Архітектурній майстерні» і вибороли перемогу серед інших 14 команд з усієї України, зокрема Львова, Полтави, Києва, Павлограда та Вінниці. 

«Зараз ми уже безпосередньо приступаємо до виконання робіт. Тут буде повністю замінено мережі, влаштовано доріжки та локації. Сподіваємося, що повністю об’єкт здамо у вересні.  Ми уже отримали опори для освітлення парку, інженерні мережі будуть «в землі» у спеціальних лотках. Освітлення буде світлодіодне. Також тут буде 20 камер спостереження», - каже Володимир Ніценко. 

 

Заступник міського голови Андрій Очеретний наголосив, що головними вимогами до підрядної організації є якісне та вчасне виконання робіт, реалізація проектних рішень та дотримання всіх державно-будівельних норм. У тому числі і в питанні доступності парку для маломобільних груп населення.  

Директорка підрядної організації ПП «Рослана» Людмила Сорокалєта запевнила, що гарантує відтворити все, що передбачено у проєктній документації, та завершити роботи у зазначений термін. 


Переглядів: 2712
Поширень: 0

Останні новини