Каналізація, малі річки, парки і дороги - комунальники Вінниці розпочали весняне прибирання

У місті тривають роботи з прибирання міста після зими. Працівники комунальних служб очищають прибордюрну частину доріг міста від пилу, піску та відсіву, які назбиралися після зими. Також очищають зливову каналізацію, малі річки, тротуари, дороги, площі та сквери. Прибирання триває по всій Вінницькій територіальній громаді. 

На сайті міськради повідомляють, що там, де дозволяє ширина, прибирання тротуарів здійснюється механічно, їх чистять машини, обладнані спеціальними щітками. Цю техніку називають «міськими кішками». 

Також прибирання здійснюється універсальними машинами «Глобус», ця техніка зимою використовується для нанесення протиожеледних матеріалів, а весною переобладнується на прибирання вулиць міста в теплу пору року. Там, де не пройде спецтехніка, тротуари та зупинки громадського транспорту прибирають у ручном режимі. 

«Весняне прибирання триває і на приєднаних територіях. Роботи проводяться там, де є асфальтне покриття», – розповів начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарств та благоустрою Вячеслав Хілінський.

Окрім цього тривають роботи по очищенню зеленої території. Як розповіла заступниця директор МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш, робітники МКП «Вінницязеленбуд» займаються санітарною та формувальною обрізкою гілля дерев, кущів, рослинних огороджень, живоплотів. Триває розпушування та підсів газонів, прибирання опалого листя.

Коли стане тепліше розпочнеться фарбування урн та турнікетів. Будуть приводити до ладу пляжні зони, відбудеться запуск фонтанів. Також, у Вінниці заплановано традиційні загальноміські суботники. 


 


Переглядів: 2601
Поширень: 2

Останні новини