Створення агрохабу та агрокластеру: у Вінниці підписали договір про співпрацю з французьким Діжоном

Співпраця Вінниці з французьким Діжоном виходить на новий етап. Підписали договір про впровадження Програми децентралізованого співробітництва з компанією BETEN INGENIERIE, яка координує проект з французької сторони. Про це заявив на своїй сторінці у Фейсбук Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Співпраця буде проходити у 3 напрямках:

заснування агрокластеру за участі вінницьких агровиробників та представників промисловості у співпраці з французькими компаніями VITAGORA та AGRONOV;

створення агрохабу разом з Вінницьким національним аграрним університетом та Університетом Agrosup (Діжон);

технічна експертиза, спрямована на модернізацію системи водопідготовки та водовідведення. 

Окрім того, на рівні області передбачено співробітництво у сфері управління водними ресурсами в сільському господарстві.

“Під час зустрічі з французькими колегами було обговорили план дій до кінця року, що передбачає розробку моделей агрохабу та агрокластеру, проведення діагностики системи водопостачання, планування професійних обмінів. Експерти компанії “BETEN INGENIERIE” перебували у Вінниці два дні, програма візиту стосувалась питань водозабезпечення”, - пише Сергій Моргунов.

Під час візиту французькі фахівці ознайомилися з діяльністю підприємства «Вінницяоблводоканал», подивились, як працюють лабораторія, водозабірна станція, очисні споруди. 

Нагадаємо, що співпраця Вінниці з Діжоном та регіоном Бургундія-Франш-Конте відбулось у 2019 році. Минулого року розпочався спільний проєкт децентралізованого співробітництва, який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Франції. 

“Приємно, що незважаючи на пандемію, ми не тільки не призупинили діалог, а навпаки поглиблюємо співпрацю. І з підписанням угоди переходимо до практичної площини здійснення проекту”, - зауважує мер міста.

 


Переглядів: 2512
Поширень: 0

Останні новини