Самовільні земельні роботи в Агрономічному під Вінницею закінчились пошкодженням підземного газопроводу

“Сьогодні, 2 квітня, в селі Агрономічне Вінницького району під час земляних робіт з облаштування зливової каналізації було пошкоджено два підземних поліетиленових газопроводи середнього тиску діаметром 110мм та 75 мм. Роботи виконувалися без погодження з АТ «Вінницягаз»”, - повідомляєтся на фейсбук сторінці компанії. 


 
У результаті без газопостачання залишилося понад 80 будинків  по провулках Весняному та Різдвяному в Агрономічному. Тепер підземні мережі потребують невідкладного ремонту. 

Підприємство нагадує, що проведення земельних робіт, а також робіт в охоронних зонах газорозподільних мереж має бути в обов’язковому порядку погоджене з АТ «Вінницягаз», як з оператором газорозподільних мереж.

Вінницягаз наразі здійснює аварійно-відновлювальні роботи. Зокрема проводить ремонт та заміну ділянок пошкодженого газогону. Після цього буде проведена перевірка мереж на герметичність та пуск газу споживачам.

“Компанія докладає усіх зусиль, аби газопостачання споживачів було якнайшвидше відновлене”, - зазначає АТ «Вінницягаз».

Водночас до правоохоронних органів подана заява про незаконне втручання в роботу газорозподільних мереж. У таких випадках Законом передбачена відповідальність для винних осіб у вигляді штрафу, а також відшкодування заподіяних збитків.


АТ «Вінницягаз» просить мешканців будинків та квартир перекрити крани на газопроводах перед газовими приладами після припинення газопостачання та на момент пуску газу забезпечити доступ працівників АТ «Вінницягаз» до газових приладів своїх помешкань.
Нагадуємо, що з метою забезпечення безпечного газопостачання, відновлення подачі газу буде проводитися лише за наявності мешканців в своїх будинках та квартирах.



Переглядів: 2744
Поширень: 0

Останні новини