Понад 5 з половиною тисяч доз вакцини CoronaVac отримала Вінниччина 

У понедлок, 12 квітня, о 23:30 на вінницький регіональний склад вакцин надійшло 5600 доз вакцин. Вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, які пройшли лабораторний контроль в Міністерстві охорони здоров’я України. Вакцинація розпочненться уже сьогодні.  

«Вакцинацію проводитимуть медики 9 мобільних бригад, які пройшли навчання по роботі з вакциною CoronaVac. Передусім вакциною щеплюватимуть маломобільні групи населення та людей, які доглядають за маломобільними», - повідомив Сергій Борзов. 

Зауважимо, що сімейні лікарі протягом останніх тижнів зібрали списки даної категорії людей для планування щеплень. Додатково можна записатись через реєстратуру Центру первинної допомоги та через сімейного лікаря. 

У разі не використання вакцини, залишковими дозами вакцинуватимуть освітян, які будуть задіяні у ЗНО у 2021 році. Про це повідомляють на сайті Вінницької ОДА.  

Вакцина надійшла в однодозних флаконах. Її термін придатності становить 24 місяці. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів 

Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2−8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла.  

Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту. 


Переглядів: 2016
Поширень: 0

Останні новини