Паспорт вакцинації, що відомо

Авіакомпанії та інші оператори в туристичній індустрії активно просувають введення так званих паспортів вакцинації, щоб підвищити окупність своїх послуг і відновити обсяги пересування які були до пандемії. Як пишуть українські новини, наша країна також зайнялася розробкою такого паспорта, і, за словами прем'єр міністра, проект документу вже готовий.
Європа зацікавлена ​​у введенні паспорта вакцинації, причому збирається зробити це в досить стислі терміни, щоб встигнути до пікового літнього сезону.  Технологічні компанії і торгові групи, пов'язані з поїздками і пересуванням, тестують різні версії паспортів, які також називають сертифікатами охорони здоров'я або пропуском для подорожей. Однак неясно, чи буде якась версія розробленого документу прийнята у всьому світі. Адже в результаті може бути плутанина серед мандрівників і розчарування для туристичної галузі. 

Що таке паспорт вакцинації? 

Паспорт вакцинації по суті, придуманий для підтвердження того, що люди отримали щеплення. Це електронний чи паперовий документ, який засвідчує, що пред'явник пройшов вакцинацію COVID-19 або має антитіла до вірусу або недавно зроблений негативний тест на наявність захворювання. Ті, хто з паспортами можуть поїхати в певні держави і країни, та, швидше за все, зможуть обійтися без карантину або додаткового тестування.

Які переваги нового документа? 

Його введення може стати рятувальним впливом для поліпшення ситуації в туристичній індустрії, яка вже нарахувала більше 1 трильйона доларів збитків через COVID-19. Туризм і подорожі практично повністю скоротилися через коронавирус. Не дивно, що індустрія авіакомпаній всіляко лобіює идеею паспорта вакцинації. Міжнародна асоціація повітряного транспорту, яка представляє 290 авіакомпаній по всьому світу, вже тестує свій власний підхід на основі додатка IATA, який містить паспорт, вакцинацію та записи про подорожі, а також результати тестів COVID-19. IBM також придумала цифровий підхід до моніторингу стану здоров'я, під назвою Excelsior Pass. Ця програма із захистом конфіденційності, призначена для того, що полегшити доступ до записів про вакцинацію і результатами тестів. В даний час його тестують в Нью-Йорку з надією на більш масштабне розгортання найближчим часом. 

Які держави і країни розглядають такі документи? 

Список країн поки досить короткий, включаючи Саудівську Аравію, Данію, Швецію, Угорщину, Польщу і Австралію. Тут вже експериментують з версіями паспорта, або вони знаходяться на етапі тестового періоду. Крім того, 27 держав-членів Європейського союзу розглядають можливість певної форми системи сертифікації, що дозволить полегшити транскордонні поїздки в ЄС у вигляді. Очікується, що це буде цифровий зелений сертифікат. Інші країни використовують паспорта вакцинації, як спосіб відкрити свої двері для туристів. Беліз вже заявив, що буде пускати вакцинованих мандрівників без тестування або карантину, Ісландія, Грузія, Сейшельські острови і Ліван відкрили кордони. Більше новин по цій темі на vesti.ua. Все більше країн, в одиночному порядку, відкривають стають відкритими, але поки міжнародна спільнота не робиться ніяких скоординованих зусиль. 


Переглядів: 1625
Поширень: 0

Останні новини