Інтеркультурність для школярів, “ДІЛИ еко-фест” та  Молодь-Громада-Влада - вінницькі проєкти виграли гранти 

Днями стали відомі переможці конкурсу проєктів, які співфінансуються Британською Радою (British Council Ukraine) та Європейським Союзом. Дитячий садочок №20 та школа №26 Вінницької міської територіальної громади отримують фінансування в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості». Також перемогу отримали проєкти «Молодь – громада – влада» та «ДІЛИ еко фест».  

КЗ «Заклад дошкільної освіти № 20 Вінницької міської ради» переміг з проєктом «Автомістечко для дошкільнят». Ця ініціатива отримала підтримку і в онлайн-голосуванні, і від журі конкурсу.  

Метою проєкту є формування у дітей дошкільного віку соціально-безпечної поведінки. Для цього на території закладу планується облаштувати сучасне розвивально-ігрове середовище «Вулиця міста в мініатюрі». 

Ще один проєкт-переможець – «Єдність в різноманітті» від школи №26. Він покликаний покращити інтеркультурну комунікацію учнів закладу та громади міста.  

«Днями відбувся обласний пітчинг де були визначені переможці проекту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості». Приємно, що перемогу отримали два навчальні заклади нашої територіальної громади.  Фінансова підтримка від Британської Ради до 35 000 грн. Також будуть залучатися і інші кошти для реалізації цих проектів», - додала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. 

Також здобули перемогу такі проєкти вінничан:  

«Молодь – громада – влада», мета проєкту – подолання інертності студентської молоді, формування особистісних і громадянських цінностей шляхом проведення дев’яти інтерактивних заходів та ознайомлення з діяльністю органів місцевого самоврядування для студентів закладів вищої освіти м. Вінниця. 

«ДІЛИ еко фест». Мета проекту -  підвищити рівень екологічної свідомості вінничан за допомогою методів неформальної освіти та арт-практик, а також об’єднати представників влади, бізнесу, науки, медіа та громадянського суспільства з метою покращити їх комунікацію та сформувати спільне бачення та план дій щодо того, як реагувати на екологічні проблеми в Вінницькому регіоні, зокрема, на питання зміни клімату, забруднення води, ґрунту та повітря, поводження з відходами, ефективного використання ресурсів та побудови громади без відходів.  

Виграли гранти також проекти від організацій області: 

Youth HUB «Bratslove», смт Брацлав  Інклюзивна майстерня творчості, м. Тульчин  Прокачай орієнтування, м. Жмеринка  Say NO plastic bags, Яришівська ОТГ 

 
 


Теги: проекти

Переглядів: 3149
Поширень: 0

Останні новини