Понад 100 тисяч гривень “заробила” у Вінниці злочинна група, обманюючи пенсіонерів  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомляє про викриття злочинної групи, яка під приводом відшкодування шкоди заподіяної їх рідними внаслідок вчинення вигаданих злочинів заволоділа 111 тис. Грн. Зокрема вчинили це з 4 людьми похилого віку. 

За даними слідства, учасники стійкого злочинного об'єднання, представляючись працівниками правоохоронного органу повідомляли вінничанам неправдиву інформацію про вчинення їхніми рідними ДТП та пропонували надати кошти для відшкодування заподіяної шкоди потерпілим внаслідок вигаданих подій. 

Учасників організованої викрили працівники Національної поліції України. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів. 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання за ч. 4 ст. 190  КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. 


Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


Теги: шахраї

Переглядів: 2715
Поширень: 1

Останні новини