У Вінницькому палаці дітей та юнацтва триває реконструкція. ФОТО  

У Вінницькому палаці дітей та юнацтва триває реконструкція. Наразі замінюють вікна на енергоефективні та продовжують заміну старої покрівлі на нову з утепленням. У результаті очікується, що тепловтрати значно зменшаться. Уже замінено 80% вікон.  

Реконструкція Палацу дітей та юнацтва розпочалась в 2020 і розрахована на три роки. Будівлю утеплюють поетапно. Минулого року виконано заміну покрівлі з пласкої на скатну з покриттям профнастилу та утепленням горищного перекриття. Також оновили і характерний купол астрономічної обсерваторії з влаштуванням покриття з металевого листа, також тут замінено стелю та підлогу. Влаштували пласку покрівлю з ПВХ-мембраною з утепленням з лівого боку будівлі. Це сучасний довговічний матеріал, стійкий до перепадів температур. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.  

«На початку березня роботи відновили і перейшли до етапу, що запланований на 2021 рік. Наразі продовжується ремонт покрівлі з правого боку з ПВХ-мембрани з утепленням. Окрім ремонту даху зараз тривають й внутрішні роботи по опорядженню укосів та ремонту стін приміщень», – каже начальник відділу технагляду та виробництва департаменту капітального будівництва Сергій Віннічук. 

Фінальний етап комплексної термомодернізації планується провести  у 2022 році. Площа утеплення перекриття 1640 кв.м. Стіни та фасад повністю утеплять. Це понад 2230 кв. м поверхні. Відремонтують також центральний вхід та облаштують пандус. 



Переглядів: 2876
Поширень: 5

Останні новини