"Обікрали тисячі громадян”: CБУ викрила мережу підпільних “call-центрів” у Вінниці  

Кіберфахівці СБУ заблокували у Вінниці схему заволодіння грошима громадян через віртуальні «брокерські послуги». Щомісячний обіг нелегального бізнесу становив понад 7 млн грн. 

Встановлено, що організатори оборудки залучили до її «обслуговування» майже 100 осіб. Нелегальний бізнес проіснував півроку. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. 

За попередніми даними слідства, мешканець обласного центру налагодив роботу трьох підпільних «call-центрів». Їх оператори через ІР-телефонію підшуковували клієнтів для реєстрації на фіктивних брокерських інтернет-платформах і поповнення спеціально створених електронних рахунків. Після цього ділки через мережу афілійованих фірм виводили гроші громадян у тінь і переводили у готівку. 

Під час слідчих дій в офісних приміщеннях ділків правоохоронці виявили понад 200 одиниць комп’ютерної техніки і телекомунікаційного обладнання, а також документацію із доказами протиправної діяльності. Наразі у межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної схеми. 

Заходи з викриття оборудки проводились за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. 


Теги: СБУ

Переглядів: 5276
Поширень: 14

Останні новини