На Вінниччині в ізоляторах тимчасового тримання та відділах поліції впроваджують відеонагляд 

У підрозділах поліції та в ізоляторах тимчасового тримання у Вінницькій області впроваджують систему Custody Records, націлену на запобігання порушенню прав людини в поліцейських підрозділах. Жмеринський районний відділ поліції  стане першим підрозділом, де в повному обсязі запрацює ця система. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.  


-  Запуск цієї системи передбачає декілька  етапів. У зазначеному підрозділі вже працює система відеонагляду, створений фронт-офіс, облаштовані відповідно до вимог проєкту деякі кімнати, - зауважив начальник Головного управління Національної поліції Іван Іщенко. – До кінця року планується впровадження системи Custody Records в усіх підрозділах поліції області. 

За словами начальника управління дотримання прав людини Національної поліції Руслана Горяченка, як показала європейська практика, використання цієї інформаційно-телекомунікаційної системи надає змогу захистити затриманих від неправомірних дій поліцейських, а поліцейським, в свою чергу, уникнути  безпідставних звинувачень, пов’язаних з затриманням та перебуванням людини у поліції. Система починає фіксувати людину та усі дії з нею з моменту її фактичного затримання, доставлення у підрозділ поліції, ізолятор тимчасового тримання та перебування там до конвоювання в слідчий ізолятор. 

Custody Records постійно фіксує хто спілкується із затриманою людиною, візит адвоката, скільки часу особа перебуває у відділку поліції та унеможливлює її контакти з особами, які не мають на це повноважень. Крім цього, система також дозволяє деяку інформацію фіксувати автоматично на місці затримання правопорушника (дані поліцейського, місце події тощо). Повна фіксація дій затриманого в режимі онлайн дає змогу   спостерігати що відбувається із затриманою особою та дистанційно аналізувати роботу самих поліцейських. Такі системи уже працюють в ізоляторах тимчасового тримання.  
  


Теги: поліція

Переглядів: 2669
Поширень: 0

Останні новини