Бетонні дашки на стовпчики огорожі – декоративні елементи з захисною функцією

Бетонні огорожі швидкого спорудження встановлюють на приватних заміських ділянках, адміністративних територіях, в паркових зонах, навколо торговельних й розважальних центрів та комунальних об'єктів. Популярність модульних загороджувальних конструкцій визначається швидким монтажем, актуальним декором та тривалим терміном служби. Дашки з бетону – елементи паркану, що надійно захищають порожні всередині вертикальні частини споруди від проникнення вологи й бруду та визначають показний вигляд огорожі.

Експлуатаційні якості бетонних ковпаків


Бетонні дашки на стовпчики модульних парканів виробляють застосовуючи метод вібролиття, додаючи до цементу дрібнофракційний щебінь та пісок. Для підвищення зносостійкості бетону в суміш також вводять пластифікатори, фіброволокна та антифризові розчини. Ззовні ковпаки обробляють акриловими або силіконовими фарбами, стійкими до впливу атмосферних явищ. Спосіб виготовлення, склад суміші та полімерне захисне покриття забезпечують дашки важливими експлуатаційними характеристиками:

водовідштовхувальні властивості – структура бетону виключає проникнення вологи або хімічних сполук (сіль, якою взимку посипають дороги, машинна олива або бензин) та блокує процеси ерозії й гниття, що руйнують цементні матеріали; стійкість до ультрафіолетового випромінювання – захисний фінішний шар не вигорає під прямими сонячними променями, фарба не тьмяніє, не тріскається та не обсипається. Зовнішнє покриття ковпаків не потребує оновлення протягом усього терміну експлуатації; морозостійкість – додавання до бетону спеціальних полімерних сумішей визначає його добру витривалість до циклічного замерзання та відтавання; пожежна безпека – бетонні конструкції не спалахують, не підтримують горіння та здатні витримати вплив критичних температур.

Цілісності ковпаків не загрожують великий град, падіння важких гілок дерев, потрапляння камінців, що вилітають з-під коліс авто, та інші механічні навантаження.

Функціональні та декоративні переваги виробів з бетону


Зроблені з бетону дашки на парканні стовпчики мають великий попит завдяки доступній вартості, простому й швидкому монтажу без використання спеціальних інструментів та іншим практичним особливостям:

кольорове розмаїття – асортимент забарвлень, запропонованих виробником, надає можливість підібрати «капелюшки» в тон фасадної обробки або застосувати ефект контрасту; добра сполучуваність – дашки пасують до декору модульних огорож, що оформлені під клінкерну або класичну цеглу, й вдало поєднуються з євроштахетником або профнастилом, які використовуються для формування секцій між стовпцями; функціональна форма – ковпаки не потребують ретельного догляду, завдячуючи нахилам усіх сторін, що не дають затримуватися на їх поверхні воді, снігу та опалому листю.

Щоб сформувати оптимальну комплектацію модульної огороджувальної конструкції, варто придбати всі елементи паркану на одному підприємстві. Точне поєднання стилістики й кольорів, а також збіг розмірів основи дашків з периметром стовпчиків гарантують показний вигляд споруди та довгий термін її служби.


Переглядів: 2690
Поширень: 0

Останні новини