“Зуб дикого тарпана, ключ від Сан-Франциско і стіл Петлюри”, - вінницький краєзнавчий музей покаже ексклюзивні експонати

У суботу, 15 травня, Вінницький обласний краєзнавчий музей змінить формат роботи й покаже цікаві експонати з фондосховищ.  

На фесйбук-сторінці музею повідомили, що таку виставку влаштують з нагоди 103-ї річниці свого “дня народження” (14 травня), Дня Європи та напередодні Міжнародного дня музеїв (18 травня). А родзинкою вечора стануть показові тренування “Історичного товариства Аркона” на площі перед музеєм – з 18:00 та 19:00 на Площі Т. Шевченка (навпроти музею). 

– Ми хочемо разом з Вами поринути у музейну глибину. Адже не всі знають, що наша колекція нараховую 120 тисяч експонатів, та лише частину їх представлено в експозицію (це світова практика), інші можна побачити на виставках, інтерактивних екскурсіях та подібних заходах, – повідомили у музеї. 

Також для відвідувачів влаштують традиційну вікторину “Музей Terra Incognita” з невеличкими подарунками. 

У експозиційних залах будуть представлені цінні та цікаві предмети з їх історіями, що зазвичай знаходяться у фондосховищах, зокрема: 

зуб дикого коня тарпана антропогенового періоду, знайдений у Вінниці 
  знахідки із майстерні доби пізнього палеоліту 18–10 тис. років тому, виявлені у 2020 р. в П’ятничанському лісі археологічною експедицією музею 
  булава гетьманська – родинна реліквія Замойських ХVІІІ – початку ХІХ ст. 
  символічний ключ від міста Сан-Франциско, вручений у 1960 р. нашому земляку Анатолію Крючковському – учаснику 49-денного дрейфу в Тихому океані 
  відреставрований легендарний «стіл Петлюри», що експонується в оновленому 11 експозиційному залі «Поділля в добу Української революції 1917–1921-их рр.» 

Експонати будуть марковані табличками з QR-кодами, за якими відвідувачі зможуть отримати вичерпну інформацію про них. 

Вхід до музею впродовж вказаного часу проходитиме без реєстрації. Вартість вхідних квитків як зазвичай: для дітей – 10 грн, для студентів – 20 грн, для дорослих – 30 грн.  
Відвідування відбуватиметься з дотриманням усіх протиепідемічних заходів: масковий режим, дистанціювання. 



Переглядів: 2951
Поширень: 0

Останні новини