Кращий телевізор для вітальні: 5 критеріїв вибору

Сімейні посиденьки у вітальні перед телевізором — традиція для багатьох українських родин. Добре, коли є можливість дивитися улюблені телепередачі та фільми з комфортом — на великому екрані високої якості. Це не тільки зручно, а й безпечно, адже великий дисплей дозволяє насолоджуватися цікавим контентом без шкоди для органів зору. Знайти хороший телевізор оптимального розміру не так вже й складно. Щоб зробити правильний вибір, потрібно послідовно проаналізувати 5 критеріїв.

Виробник

Від країни походження виробника залежить багато.

Характерна особливість брендів з Китаю — демократична цінова політика. Їхні розробки продаються за привабливими цінами. За посиланням https://www.moyo.ua/ua/foto_video/tv_audio/lcd_tv/hisense/ китайський телевізор Hisense можна купити всього за кілька сотень доларів.  Виробники з Південної Кореї роблять акцент на технологічності продукції. Телевізори від корейських гігантів електроніки випереджають час і підтримують безліч актуальних функцій. Європейські бренди приділяють багато уваги особливостям дизайну та програмному забезпеченню. Їм вдається органічно поєднувати якісні складники зі стильними корпусами.

Діагональ дисплея

Якщо у вітальні достатньо вільного місця, найкращим рішенням стане 55 дюймовий телевізор або навіть ще більша модель. 

Девайс з тонким корпусом і великою діагоналлю можна розташувати на стіні. Надійну фіксацію забезпечить кронштейн, який можна придбати майже у будь-якому магазині техніки.

Важливо: Настінна панель з діагоналлю понад 1 метр не підійде для компактної кімнати. Відстань між екраном та глядачем буде занадто малою, а це — зайве навантаження для очей.

Тип телевізора

Сучасні телевізори працюють на базі LED, OLED та QLED матриць. LED-моделі коштують найдешевше. Їхня бюджетна ціна зумовлена легкістю виготовлення. 

OLED і QLED девайси частіше належать до середньої або вищої цінової категорії. Під час створення їхніх екранів використовують органічні світлодіоди та світлодіоди на квантових точках. Головна особливість дисплеїв — стійкість до вигорання, надійність та чудова якість зображення.

Роздільна здатність

Кількість інноваційного контенту постійно зростає, тому у 2021 році найактуальніші телевізори — з роздільною здатністю 3840 х 2160 (4К). Також сміливо можна обирати пристрої з Full HD дисплеями. Вони точно не застаріють впродовж найближчих декількох років.

Smart TV

Виправдати вибір телевізора без Смарт-ТВ у 2021 році можна тільки у таких ситуаціях:

    якщо він потрібен для людей похилого віку; буде використовуватися виключно для перегляду ефірного контенту; бюджет не перевищує 250 доларів.

В інших випадках краще купувати пристрої зі Смарт-функціями та підтримкою бездротових інтерфейсів.

Під час вибору телевізора для вітальні варто звернути увагу на дизайн. Він має принаймні мінімально «перегукуватися» з інтер’єром.


Переглядів: 3484
Поширень: 0

Останні новини