Після травневих свят на Вінниччині погіршилась динаміка захворюваності на COVID-19 

Станом на 9 та 14 травняьв 16 регіонах України (у тому числі Вінницькому) погіршилась ситуація епідпоказників. Сім з них мають значно гіршу  негативну динаміку: Івано-Франківська, Львівська, Чернігівська, Рівненська, Миколаївська, Закарпатська області та місто Київ. На Вінниччині спостерігалось зниження рівня захворюваності, яке після свят уповільнилось з -35,8 % (станом на 9 травня) до мінус -10 % (станом на 14 травня).  

Директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш вважає, що ця ситуація в цілому по країні пояснюється великою кількістю святкових днів та релігійними святами. «Такі результати дали травневі та великодні свята, проводи. Ситуація у регіонах різна - в залежності від менталітету людей і від того, як вони дотримуються рекомендацій лікарів та протиепідемічних заходів. У нас в регіоні все-таки була більш виважена поведінка громадян», – каже Олександр Шиш. 

Наразі у Вінниці хворіють на ковід 3536 пацієнтів. У місті відбулась стабілізація епідемічної ситуації. Зменшилась кількість нових випадків інфікування. Навантаження на заклади охорони здоров’я знизилось, зростає кількість тих, хто одужав. Про це повідомляють на сайті міської ради. 

Щотижнева динаміка нових випадків ковіду за попередні 7 днів показує 120 нових випадків інфікування, тиждень перед цим було зафіксовано 162 захворілих на ковід людини. В той же час за останні сім днів померло 16 вінничан, як і за попередній тиждень. 

Завантаженість ліжкового фонду міських лікарень хворими з ковідом становить 14 %, разом із підозрами на коронавірус цей показник 24 %. Наразі використовується 22 % кисневих точок. Тобто, на кисні зараз перебуває 175 пацієнтів. Найбільше госпіталізованих хворих зараз у міській клінічній лікарні №1. 



Переглядів: 2412
Поширень: 0

Останні новини