Як обрати автоматичний тонометр для усієї родини

Проблеми з артеріальним тиском сьогодні стосуються не тільки людей похилого віку, а й нерідко їх відчувають молоді люди. Нажаль, малорухомий спосіб життя, неправильне харчування, стреси не кращим чином впливають на здоров’я, але на щастя зараз придбати точну та надійну медичну техніку для контролю за важливими показниками стану організму може практично кожен бажаючий.

Автоматичний тонометр — медико-діагностичний апарат, який використовують для вимірювання артеріального тиску при атеросклерозі, гіпертонії та інших захворюваннях. Він складається з цифрового дисплея, манжети, та компресора. Пристрій також має функції пам’яті, календар, допомагає визначити частоту пульсу та аритмію.

Щоб отримати необхідну інформацію, потрібно надіти манжет на руку і натиснути відповідну кнопку. Тиск буде виміряно в автоматичному режимі.

Однокнопкові пристрої високих цінових категорій застосовують інтелектуальні алгоритми, серед яких персональний режим (тонометр підлаштовуються під користувача на основі раніше отриманих результатів).

На що звернути увагу, вибираючи тонометр-автомат

Щоб було зручно користуватися пристроєм, варто звернути увагу на такі деталі:

Розмір манжети

Діагностичні апарати з маленькими манжетами замовляють дітям. Їх розмір — 18-22 см (S). Якщо окружність руки посередині між ліктьовим суглобом і плечем 22-32 см, купляють пристрої з манжетами розміром М — стандартний варіант, яким користується більша частина людей. Повні пацієнти замовляють пристрій, манжет якого 32-45 см (L). На ринку також можна купити апарати з дуже великими манжетами 45-52 см (XL) — вони підходять для людей з ожирінням.

Зверніть увагу! Якщо в сім’ї користуються тонометром усі, то варто купити пристрій з універсальним або зі змінним манжетом.

Чи є симптоми аритмії

Порушення серцевого ритму зустрічається у багатьох людей і позачергові скорочення м’язів впливають на точність вимірювання артеріального тиску. Тому якщо комусь з родини більше 50 років, краще купити апарат, який вміє визначати аритмію.

Журнали вимірювань

Люди, які мають проблеми з тиском, повинні його регулярно вимірювати і отримані дані заносити в спеціальний журнал. Якщо колись для цього використовували блокноти та зошити, зараз можна робити всі записи в автоматичному режимі, придбавши тонометр з функцією запам’ятовування попередніх вимірювань.

На ринку також є пристрої, які дозволяють перемикати користувачів — їх купляють, якщо апаратом користуються декілька людей.

«Гостьовий» режим дозволяє користуватися діагностичним пристроєм і сусідам. Їхні вимірювання ніяким чином не будуть мати відношення до вимірювань постійних користувачів.

Дисплей

Якщо медичним приладом користуються літні люди, варто звернути увагу на цифри на дисплеї. Вони повинні бути великими та чіткими.

Джерело живлення

Автоматичний тонометр, на відміну від механічного пристрою, потребує джерела живлення. Зазвичай прилади працюють від двох джерел — батарейки або електричної мережі. Деякі моделі можуть підключатися до живлення через USB-шнур.

Наявність звуку під час проведення процедури та Bluetooth-модуля

Якщо в родині хтось має поганий зір, то тискомір, який сповіщає про початок та закінчення процедури, буде гарним варіантом.

Деякі моделі можна підключати до смартфона та слідкувати за станом артеріального тиску через додаток.

Виробники

В Україні гарно себе зарекомендували виробники з Японії та Германії. Великий асортимент точних автоматичних вимірювачів тиску представлений на сторінці https://ortoservis.com.ua/domashnyaya-medtehnika/tonometry/tonometry-avtomaticheskie/.

Вибираючи пристрій, звертайте увагу на вік користувачів. Універсальні моделі підходять майже всім. Людям похилого віку — апарати з великим дисплеєм та чіткими цифрами. Якщо комусь незручно користуватися плечовим пристроєм, то можна купити зап’ястний тонометр. Але варто пам’ятати, що він розрахований на людей віком до 40 років.

Автоматичний тонометр — річ, яка повинна бути в кожній родині. Вона допоможе визначити рівень тиску та «підкаже», коли потрібно звернутися до лікаря. Подбайте про свою родину вже зараз!


Переглядів: 1719
Поширень: 0

Останні новини